ZDRAVÍ PODLE ŽIVOTNÍCH ČÍSEL

02.09.2015 02:37

ZDRAVÍ PODLE ŽIVOTNÍCH ČÍSEL

 
 

     Numerologie podává svědectví podle čísle o naší povaze, charakteru, úkolech v životě, cestě životem, ale i našich plusech a mínusech a od toho se odvádí i to, jaké jsou pro nás dispozice ve zdraví.

     Nemoci jsou tu proto, aby nás přinutily zamyslet se a přemýšlet.

 

      Základním pohledem je – jako u většiny případů – životní číslo.

     Dalším aspektem je číslo psychické, které je v jiné kapitole – je to součet dne.       

     Ovšem je zde ještě číslo dne ve spojitostí se zdravím obecně- tedy bereme den dvojím způsobem, jako pomocné číslo zdraví a také jako číslo psychické.

 

     Kdo je velmi důkladný, vezme si nejprve číslo životní a přiřadí k němu možné problémy se zdravím, pak sečte den narození, přidá jeho hodnocení jako čísla psychického a zároveň jako o stupeň nižší váhu výpovědi zdraví, pak měsíc a nakonec rok a nezapomeneme ani na čísla v numerologické mřížce. A na co vůbec nesmíme zapomínat, že je třeba brát v úvahu celé životní číslo tedy všechny výpočty – např. 18.8.1966 – první součet je 39, druhý 12, třetí 3 – tedy 3/39/12 – čísla se berou pak jako jednotlivá – trojka musí projít trojkou, devítkou, jedničkou a dvojkou, aby byla taková, jaká má být – jak je jí uloženo osudem, proto i ke zdraví se berou všechna její čísla v úvahu- samozřejmě- nejdůležitější je trojka- hlavní životní číslo.

      Ti velmi pečliví, kteří se chtějí podívat na zdraví v tom kterém měsíci či roce pak přidají ještě  jako další aspekty číslo roku- vibrace roku, číslo měsíce, který probíhá a roku, který probíhá- a když vyruší a znásobí popsané potíže podle společného zhodnocení, pak ještě může přidat číslo věku a znovu přiřadit možné zdravotní potíže a má celkový obraz možností, jak je ohroženo jeho zdraví a na co si dát pozor a popřípadě, čemu se věnovat.

Čísla ve jméně jsou také směrodatnými informacemi.

 

 Ona numerologie není až tak jednoduchá věc, chce to čas a trpělivost☺ Je třeba uvědomit si, že nic není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Cyklicky se střídají období, kdy se nám daří a naopak. Jde o různé cykly a také je nutno počítat také s vibrací roku, která nás nutí k větší aktivitě nebo obráceně.    

 

Příklad

Člověk narozený 18.8.1966 – životní 3, psychická 9, vibrace roku 7 – v r. 2015/8

- základní vzorec zdraví je podle životní 3, přidáme psychické číslo 9, k tomu jako druhý stupeň důležitosti – den- tedy 9 a měsíc, tedy 8, a rok - tedy 22/4 a pak můžeme pokračovat vibrací roku 7, dále pak jednotlivými čísly v datu, poté převedeme jméno a příjmení na čísla a pokračujeme dál stejným způsobem- osudové číslo, jednotlivá čísla, číslo karmického zatížení- tedy co dědíme po svých rodičích atd….

 

     stojí za zmínku, že osmička a čtyřka za určitých okolností předznamenávají dlouhý život.“

 

 

Zdraví podle jednotlivých čísel

Kdo má  rovinu 7/8/9 – rovina energie – ten má určitou specifikaci- špatně snáší konzervační přísady, cukr, kávu, kořeněná jídla a někdy i antibiotika, doporučením je pro něj čerstvá zelenina a ovoce

 

Ve zkratce

1

Má vztah k hlavě, orgánům v hlavě a smyslům- tedy rýma, záněty dutin, migrény, oční choroby, mozková či kardiovaskulární porucha, lehčí úrazy, zranění hlavy. Je třeba si hlídat srdce, krevní tlak /zde jde podle numeroskopu určit míru nebezpečí

2

Nervový systém, žaludek, ledviny

3

Játra, krk

4

Spolurozhoduje o kostech, zubech, kloubech, kůži a cévním systému

5

Plíce, pohlavní orgány

Částečně i nervy a psychika

6

Srdce a páteř

7

Žlázy

8

Zažívací ústrojí, úrazy, zde je třeba vzít v úvahu chirurgické zákroky

9

Psychika

 

ZDRAVÍ PODLE ČÍSEL PODROBNĚJI

 Zde se podíváme na možné poruchy a nemoci, které jednotlivá čísla mohou postihnout a na jakém základě. Především si uvědomme, že každá nemoc začíná v hlavě, i obyčejná chřipka může být ne přenosem virů, ale možnosti nákazou virů na základě snížené imunity vzhledem k nějaké nerovnováze nebo špatnému postoji člověka. Například, kdo se nemůže vyjádřit, či nechce, ten trpí nemocemi uvnitř krku, kdo nechce vidět skutečnost, jaká je a přijímat ji, je postižen nemocemi očí, kdo nepřijímá správná rozhodnutí a nebuduje svou budoucnost na pevných základech, má problémy s kostmi a páteří atd….   

 

ČÍSLO JEDNA

obecně

   Jedničky mají sklon při své velké cílevědomosti a snaze se prosadit sklon k přepracovanosti a nadřazenosti. Jejich úkolem je učit se tolerantnosti, přizpůsobování se ostatním a nalezení pravé míry a rovnováhy mezi odpočinkem a svou prací.    

 Je tedy jasné, že zde trpí srdce, dochází k vysokému tlaku z nesprávného životního stylu- hrozí tedy onemocnění srdce, krevního oběhu, cév, vysoký tlak, angina pectoris.    

 Dalším aspektem je to, že jsou stěžejními pilíři společnosti a tím trpí – jak jinak-jejich záda, na svých bedrech totiž mají hodně naložíno, tedy dochází k potížím se zády, zádovými svaly, klouby, páteří.    

      V neposlední řadě trpí orgány uložené v hlavě- jednička je hlavou všeho- jsou to oči, problémy s nimi- záněty, kazivost zraku, zákaly, nos, dutiny- chronická rýma, záněty dutin, uší  a jak jinak- trpí i hlava sama- migrény,, mozkové příhody i kardiovaskulární.     

      Je nutné si hlídat srdce, krevní tlak, dbát na zdravý způsob života, nechat si vypracovat numeroskopu k eliminaci ohrožení srdce,    

     Je tedy nutné hlídat srdce a krevní tlak a sestavit numeroskop pro daný rok, aby se určila výše rizika, dávat si pozor na úrazy, které mohou vznikat z nepozornosti a únavy  

Čísla v datu

jedna 1

 - uzavřený člověk – může trpět bolestmi hlavy, migrénami, zlými sny, nespavostí

dvě 1

- člověk vyrovnaný – umí se prosadit a není agresivní, bývá nejvíce v pohodě a v klidu

Více 1

Čím větší počet 1, tím je vyšší ctižádost a potřeba se realizovat a být úspěšný, což zvyšuje riziko především u srdce, tlaku a vyčerpání

Čtyři a více 1

- problémy se sebeovládáním, tj. velké vnitřní napětí – agresivita, samolibost, výbušnost, emočnost, vztahovačnost, ale i pesimistický pohled na svět – zde přichází migrény, alergie, potíže dýchacích cest, roste riziko užívání návykových látek (léky, alkohol, drogy).

     Pro jedničky je důležitý klid, pohoda, naučit se ventilovat napětí v přírodě, nebo se věnovat tvůrčím aktivitám, především manuálního charakteru a obklopit se oranžovou barvou, která jedničkám náleží a do jídelníčku zařadit oranžové potraviny- především ovoce /pomeranče, mandarinky/

Životní číslo 1/19/10

     U těchto osob se prakticky pere jejich přízemnost jedničky se spiritualitou devítky, a dvojakostí desítky – tedy jsou v ohrožení pohlavní orgány, u mužů navíc prostata, přetížené bývají záda a srdce a na psychiku působí neustálý boj mezi pragmatismem a představami.

     Jednička je číslo poměrně osamocené a devítka mu dodává touhu po lidech, poznávání, a proto je zde varování před pocitem osamělosti, až zoufalství, z čehož se odvíjí agrese a nezpracované emoce.

     Jednička se chce prosadit, a pokud se jí to nedaří, pak přijde nízké sebevědomí, obavy ze selhání, neúspěchu, neuspokojenost a flustrace, nedostatek aktivity a nefunkční vztahy přinášejí nezpracované emoce a jejich výbuchy, přichází negativní energie v podobě závisti, pomstychtivosti, agrese

    Pro zdraví těchto jedinců je nejlepší čínská medicína, popřípadě alternativní léčení, meditace,

     Nemoci u těchto jedniček vznikají ze strachu, nedostatku aktivity a špatných vztahů, k dobrému fungování potřebují vztahy, které jsou prospěšné pro jejich jedničkovou cestu, nebát se prosadit se, rozhodovat a zbavit se negativních emocí, jako je závist, pomstychtivost, agresivita. Především je třeba ve vztazích jednat poctivě, čestně a vytvářet svazky s lidmi, jež podpoří osobní vývoj a vyhnout se takovým svazkům, jež brání rozvoji a ubírají energii. V každém případě je třeba učit se rozhodovat, posuzovat protiklady.

    Jako pomoc - posílení zdraví - je tu oranžová- sluníčková barva, a to jak na oblečení, tak i v jídelníčku.

.

Životní číslo   1/28/10

     U osob s těmito propočty pak se posouvá ohrožení o něco výše- jde o břicho, žaludek, kříže, ale ani je neminou problémy s rozmnožovacími orgány či střevy- ostatně ty patří k trávicímu traktu.

     Jde především o problém nahromaděných negativních emocí – strach, neschopnost něco „strávit“, agrese – to pak jde o břicho, především žaludek a tam kde se nedaří zvládat všechny starosti běžného života se přidávají bolesti zad, v křížové oblasti,  jako opěrného bodu života, bolesti přetrvávají, dokud se člověk neposune z nepříjemných situací pryč

 

     Tam, kde nedochází k ventilaci emocí správnou cestou, jako například tvůrčí a kreativní činností, tam přicházejí problémy s rozmnožovacími orgány a také střevy.

     Dalším ohrožením je psychika- podrážděnost, stres, nervozita, strach, poruchy sexuality

     Problémy v oblasti zad v křížové oblasti svědčí o neposouvání se z nepříjemných situací, ať už díky okolnostem, nebo vlastní vinou

     Přebytek energie je třeba vykompenzovat cvičením,  pokud se tak nebude dít, mohou nastat problémy s rozmnožovacími orgány, kostrčí nebo střevy.

     Sexualita sama o sobě je zde důležitá a je třeba se pečlivě chránit před nechtěným početím

     Nejlepším řešením je zdravý životní styl, pravidelné tělesné cvičení, kreativní činnost, procházky, pobyt na slunci a také posilování své sebedůvěry různými technikami. Z potravin jsou doporučovány spíš žluté plody, jako banány, zapovězený je kofein, nápomocné jsou sacharidy a čerstvá zelenina.

 

 

Životní číslo   1/37/10

     Jednička podpořená optimismem, obrazotvorností, spiritualismem, tvrdohlavostí a proměnlivostí desítky je ohrožena především problémy s končetinami, hlavně koleny, páteří, pánví a hýžděmi. Dalšími rizikovými faktory jsou, ledviny, nadledvinky, močový měchýř,  pohlavní orgány, kůže, trávicí trakt

     Tento člověk by měl především myslet na naplnění své životní cesty, může změnit svůj osud, své vědomí pozvednout na vyšší úroveň, pokud toto nebere v úvahu, snadno onemocní. Pozor na neplánované těhotenství

     Trojka a sedmička v životním čísle přinášejí více aktivity a zároveň i sedmičkovou  spiritualitu, neústupnost a stísněnost.

     Psychiku těchto jedniček ovlivňuje především pocit zbytečnosti, zrady, neschopnosti, nepokora, urputnost a proto je třeba učit se optimistickému pohledu na svět, pokoře a posilovat svou sebedůvěru

     Je třeba zaměřit svou pozornost také na druhou čakru, přes níž můžeme pročišťovat svůj osud, karmu, ale i posunout své vědomí na vyšší úroveň. Zablokování této čakry má za následek  nepřirozenou změnu životní cesty,  

     Pro posílení organismu nezapomínáme na pitný režim

   Životní číslo 1/46/10

     U této osoby ukazuje 4 a 6 na ohrožení dolních končetin, trávicího traktu a rozmnožovacích orgánů. Tito lidé jsou citliví, ale pracovití a díky čtyřkové ztrátě sebejistoty velmi přecitlivělí i na sebe a obávají se změn, přičemž jedničková individualita se s tímto pere a z toho vznikají výbuchy emocí.  

          Díky 4 hrozí přepracování a díky 6 obětování, proto je třeba se věnovat potřebám svého těla, ovšem s mírou, neboť například přílišná sexuální aktivita přináší únavu organismu, stejně jako problémy s rozmnožovacími orgány.

     Tato jednička hledá stabilitu, klid, zázemí, touží milovat a být milována a realizovat se tvorbou hodnot. Pro svůj dobrý zdravotní stav tedy potřebuje dobré zázemí a svou práci, aby naplnila své tužby ohledně lásky, klidu a seberealizace

 

ČÍSLO DVĚ

Obecně

     Dvojky jsou velmi citlivé a intuitivní, neumí se vyrovnávat se stresy a zatěžujícími situacemi, často jsou příliš pečlivé a přehánějí svůj soucit a péči, jsou velmi vnímaví a citliví k okolí a prostředí, ale i přecitlivělí sami na sebe.

    Nejlepší radou pro jejich pohodu je klid, umět eliminovat nepotřebné a především tu a tam prostě vypnout a hodit starosti za hlavu.

    Nejvíce je ohroženo vše, co spojujeme s psychikou- tedy žaludek, trávící trakt, játra, žlučník a psychika sama- nervový systém. Dvojky mají sklon k cukrovce, nemocem střev, ale i prsu- jako daru hojnosti, nastávají psychické problémy spojené s nespavostí, nočními můrami a somnambulismem /náměsíčnost, spánkové poruchy/

Čísla v datu

Jedna 2

- lidé citliví až přecitlivělí – až příliš a často i k sobě a na sebe samé – největší problémy s psychikou a dalšími popsanými potížemi

Čím více dvojek, tím je člověk vyrovnanější, čím jsou četnější dvojky, tím je vyvinutější intuice a lépe je zvládnutá přecitlivělost, ovšem problémem je nebezpečí záměny reality za vlastní představy, tj. vytváření si vlastního světa a z toho vzniklé nedorozumění, výbuchy vzteku, agresivity, hádky, pláč – u čehož je jasné ohrožení na onemocnění žaludku a trávicí soustavy

   Dvojka má často nadání umělecké, především hudební a toho by měl využít k upevnění svého zdraví, dalším doporučením je kolektivní sport, společné cvičení, třeba joga…

Životní číslo 2/20 

Tyto dvojky jsou přecitlivělé se sklonem k negativnímu pohledu na život, k tomu se nechají často využívat a proto trpí jejich psychika. Jsou smutné, pesimistické, těžko snášejí stresové situace a jen stěží se vyrovnávají s těžkostmi života.

     Nenaučí-li se tyto dvojky pozitivnímu přístupu k životu a asertivitě, hrozí ztráta energie, narušení psychiky a  imunity a s tím spojené nemoci, jako alergie

      Důležité je věnovat se joze, posilování sebejistoty a asertivity, naučit se používat své sebeléčitelské schopnosti a nenechat se využívat

Životní číslo 2/29/11

    Tato velmi spirituální kombinace čísel přináší přecitlivělost na chemii a penicilin, které ničí jejich sílu v rukou, dále přináší problémy s kostmi /zlomeniny/ a pohlavními orgány – především ženy jsou ohroženy tvorbou cyst a infekcí

     Tyto dvojky často trpí přecitlivělostí, nejistotou,  negativními myšlenkami, což přináší problémy s trávicím traktem, neschopnost přizpůsobit se běhu života  a nestabilita přináší bolesti zad, kříže.

     Je dobré se obklopovat optimistickými a vzdělanými příteli, moudrými spolupracovníky, jež nám pomohou    pochopit vše nové a nebát se  brát život takový jaký je.

      Dále pak je důležité vzdělávání, učení se, dojít k úspěchu díky svým znalostem a schopnostem- prosadit se

Životní číslo   2/38/11

     Tato osoba je moudrá, komunikativní, s uvažováním na logické i nadpozemské bázi, což v ní někdy vytváří pocity napětí, nejistoty, pocit nenaplnění, je třeba posilovat své sebevědomí a sebejistotu, pokud se bojí vyjadřovat své názory, trpí na nemoci krku – bolesti krční páteře a především infekcemi v krku, také nachlazeními, virozami, záněty mandlí.

     Další problémy se objevují v oblasti dolní části těla – bolesti v zádech, pohlavní orgány, střeva. Tam, kde není dáno projevit se síle osmičky a sebevědomí jedničky, může dojít k psychickým problémům, ztrátě životní energie, nejistotě a roztěkanosti a tím i k úrazům. Přepracovanost může přinést nejen ztrátu imunity, ale i černé myšlenky a zlé sny

     Tam, kde se objevuje osmička, je vždy kladen velký důraz na rovnováhu, pokud je narušena, zdraví je narušeno také

     Pro dobrou kondici těla i ducha je zde důležitá tvořivá činnost, odpočinek, pravidelná strava, společenská interakce - nevyhýbat se společenským setkáním, rozdávat a přijímat lásku,  studovat a své vědomosti předávat dále

Životní číslo  2/47/11

     Tato osoba je inteligentní, aktivní pracovitý snílek- což je kombinace poměrně náročná na psychiku, tam, kde je udržovaná zdravá míra tvrdohlavosti, nasměrování a důvěra v sebe a své schopnosti, spolu s nápomocí svým blízkým, tam je potřeba jen vybít nadbytek energie kreativní činností.   

     Ovšem tam, kde je kreativita potlačována příliš jednostranným a přízemním pohledem či silným zaměřením na zisk, tam jsou energie v nerovnováze, a vyvstává pocit ohrožení stability, zázemí či osobnosti, a dochází k problémům s trávením, srdcem, rozmnožovacími orgány a také končetinami

     Radou je zde poslouchat svou intuici, udržovat rovnováhu energií, obklopovat se pozitivními lidmi a pobývat hodně přírodě

 

 

ČÍSLO TŘI

Obecně

   Trojky jsou velmi aktivní lidé, ale také nervózní a tím i výbušní, také tvůrčí a originální. Začnou-li trpět obavami, pak se u nich dostaví nemoci. Především to jsou nemoci nervového systému- nervozita sice vypadá jako věc k usmání, ale pozor- znamená začátek mnoha problémů, které přechází do vážných nemocí. Z obav se může vyvinout panická hrůza, která je příčinou těžkých duševních poruch a často i znemožnění prožití normálního života člověka.

      Pozor je třeba dávat si především na nervový systém, na bolesti hlavy, migrény, onemocnění jater, ale i na artritidu, ischias, na kyčle, na bolesti svalů- při své aktivitě hrozí jejich přetížení nebo úrazy z nepozornosti, kožní problémy, alergie

Čísla v datu

Jedna nebo dvě 3

- aktivní a tvůrčí, originální člověk si musí dávat pozor na přílišnou aktivitu a také z toho plynoucí nervozitu- tedy problémy se spaním, nespavostí, nervy a žaludkem- žaludeční neurózy

 - jsou  to lidé s dobrými reakcemi, logikou dovedou uvést sami sebe do klidu a vše se hned zlepší, pomáhá jim jejich dobrá abstraktní představivost

Tři 3

 -  tři a více trojek má problém s odlišením skutečnosti od svých představ, trpí chaosem ve svých myšlenkách, zlými sny, pocity stísněnosti, strachu až panické hrůzy, i když jim ve skutečnosti nehrozí žádné nebezpečí – přichází nespavost,  velká ´únava, bolesti hlavy, vyšší tlak, alergie a vyrážky – to je projev oslabené imunity

     Dobré pro trojky a jejich zdraví je umění, tvůrčí činnost, především výtvarné vyjádření, psaní, ale také cestování, sebevzdělávání, poznávání nových míst a kultur a také přidržení se modré či tyrkysové barvy, která je s trojkou spjatá a modrých potravin

Životní číslo 3/30

     Jasně trojková osoba, zdůrazněná nulou je ovšem poměrně náchylná na obavy, nejistotu a nedůvěru v sebe, pak přichází na řadu neschopnost se vyjádřit – bolest v krku, koktání, pokašlávání, strach z veřejného projevu – špatné držení těla, bolesti v zádech, pohled stočený k nohám.

     V negativním pojetí pak jde o osobu velmi striktní a přehnaně sebevědomou a tu je problémem pak blokování se, problémy se štítnou žlázou, bolest krční páteře, záněty v krku /různá zánětlivá ložiska v krku, problémy se zuby, mandlemi i krčními svaly/, bronchitida, astma, problémy s ušima a hlavou, vady řeči /koktání, zadrhávání, špatná výslovnost/, poruchy trávicí soustavy a váhové výkyvy, mentální anorexie, roztroušená skleróza , ohroženo je i srdce - tedy i krevní tlak a krev, dochází k celkovému vyčerpání organismu. Díky váhovým výkyvům trpí končetiny, hlavně klouby.

    Nešťastná láska a utápění se v lítosti pak přináší velké přejídání se a tím další nabalující se problémy

     Pro dobrou náladu a udržení optimistického pohledu na svět je nejlepším lékem tanec, hudba, kolektivní sport, komediální divadlo a filmy, které navozují smích a dobrou náladu, ale krom toho je třeba naučit se říkat NE, zpracovávat stresové situace, dobrým pomocníkem jsou bylinné čaje a vitamínové přípravky, obklopit se modrou barvou a do jídelníčku zařadit bobuloviny hlavně modré barvy.

Životní číslo  3/39/12

     Osoba s těmito čísly se potřebuje vyjadřovat jak verbálně, tak fyzickými projevy, pokud se jim to nedaří, kumuluje se u nich stres a přecitlivělost, veskrze jsou to lidé moudří, hledají pravdu, prazáklad života, jsou obdařeni silnou intuicí a obrazotvorností, také touhou po dobrodružství – pokud se jim v životě nedaří, propadají depresím, jejich imunita je oslabena, přicházejí chřipky, virózy, ale také trpí nemocemi psychosomatickými, což je psychická porucha, dochází k nemocím krku, díky tomu, že se nemohou k něčemu vyjádřit.

     Těmto lidem se nejlépe žije mezi lidmi stejného ražen í- moudrými a schopnými, jejich dobré pohodě a tím i zdraví pomáhá hudba, tanec, povolání mentora či učitele, ale i studium a poznávání. Důležitý je optimismus a naučit se neklesat na mysli, když přijdou těžší chvilky v životě. Z potravin jsou vhodné bobuloviny, především hrozny a borůvky

Životní číslo  3/48/12

     Tento člověk je pracovitý, pragmatický, umí si zorganizovat svůj čas, ale zároveň je velmi citlivý a pozitivní. V případě problémů a nedostatečné psychické odolnosti dochází ke snížení imunity, psychickému vyčerpání, špatné životosprávě a tím i váhovým výkyvům, ale i projevům agresivity a přejídání

      Tam, kde není vypěstovaná sebedůvěra a sebejistota, tam nastává problém s emocemi - výbuchy hněvu a vzteku a problémy s končetinami, kde je větší hmotnost díky přejídání se z neutěšeného psychického stavu ještě zhoršujícím atributem.

     Tyto 3 jsou silné osobnosti, pokud však nevyřeší problémy se svým upadajícím sebevědomím, jsou lehkou kořistí a pak mají problém s agresivitou, která přináší další problémy především psychické. Zde je třeba držet se rozumu a zůstávat nohama pevně na zemi.

    Nevyužitou energii, které má tato osoba přehršel, je třeba vybíjet a to především sportem, hudbou, tancem, učitelskou, výchovnou, kreativní  a manuální činností. Zde pomáhá obklopit se modrou barvou

Životní číslo 3/12 nebo 3/21

     Tato trojka je poměrně individualistická a citlivá osoba zaměřená na sebe a na projev své osobnosti, v kladném pojetí osobitá, zdravě sebevědomá, moudrá a pohotová s citem pro své okolí a vysokou intuicí, potřebou se vyjadřovat  a  být neustále aktivní.

     V případě, že takto vybavená osoba nemůže vyjádřit své pocity, komunikovat podle svých představ, není ochotna přijímat život s jeho výkyvy a novotami, nevyvíjí dost aktivity, přináší si do života mnoho problémů a to nemoci krku, především – bolesti, záněty díky nemohoucnosti se vyjádřit, , nechce-li přijímat nové myšlenky a dopřát sluchu potřebným informacím, jsou v ohrožení uši, neochota vidět věci, jaké jsou vyvolávají nemoci očí dalšími aspekty jsou zadrhávání řeči – tj. prožívané nepříjemnosti, nesnášenlivost změn je naznačeno těsným ovinutím krku- oděv těsně kolem krku – i rolák, těsně uvázaný šátek, vysoké límce, šály, nedostatečná kreativita se projevuje jako problém s pohlavními orgány

     Pro tyto osoby je nejlepší využití alternativních metod léčení a především změna v pohledu na svět a na svůj život, pobyt v přírodě, hudba, cvičení, kreativní tvorba.

 

ČÍSLO ČTYŘI

Obecně

     Čtyřky jsou pracovité, energii mají zaměřenu na praktický život, organizaci, jsou manuálně zručné, touží po dokonalosti. 

    Pro jejich zdraví je třeba naučit se trpělivosti, znát správnou míru své zaměstnanosti, nenechat se strhnout k negativním myšlenkám, potřebují jasný řád, klid a naučit se, že věci se v životě mění.

     Čtyřky nesnášejí změny – děsí je a z toho pramení stres a napětí a organismus se lehce vyčerpá, je tedy třeba zvykat si a přizpůsobovat se běhu života a zbavit se svého puntičkářství.

     V ohrožení je nervová soustava, dochází k nervovému vypětí, organismus se vyčerpává, přemírou pracovního nasazení je přetěžován pohybový aparát a páteř, objevují se u nich křečové žíly, špatná funkce štítné žlázy, choroby orgánů pohlavních, deprese a poruchy krevního oběhu, potíže s tlakem cévami, se srdcem, vznikají vředy a záněty a v neposlední řadě dochází i k hysterii.

Čísla v datu

Čím více čtyřek, tím se ohrožení na zdraví zvyšuje.

Čtyřky se musí učit relaxovat, doplňovat energii a k tomu je vynikající kolektivní a sportovní činnost – ovšem opatrně- jsou ohroženy nohy – kolena, kotníky, svaly.

Životní číslo   4/40

     Na dobrém zdraví závisí životní postoj této čtyřky, pokud bude tvrdošíjně trvat na starých pořádcích a postupech a bude odmítat nové cesty, nové věcí, nehne se z místa, je třeba přijmout nové, co přichází, stejně jako nová řešení starých problémů a sporů. Díky vyhýbání životním změnám jsou v ohrožení končetiny – kyčle, kotníky, stehna.

    K tomu se přidává problém s vyprazdňováním jako následek zadržování vývoje a  záležitostí – např. něco, co již není funkční, nebo  odumřelo, ale také při nesmyslném konání.

    Dále přicházejí úrazy. Je třeba vše stavět na pevných základech a dodržovat  pravidla. Pro větší ukotvení k zemi se doporučuje chodit bez bot. Pomocí je také zelená barva, pobyt mezi zelení, zelené potraviny

Životní číslo 4/13 a 4/31

     Osoba chytrá, moudrá, pracovitá a snažící se o pokrok, která potřebuje stálý posun vpřed, zodpovědně vyřešit každou situaci, což se jí daří pro její schopnost postihnout jádro problému,.

     Neřeší-li však svou situaci a nesnaží se o pokrok, přicházejí problémy s imunitním systémem, stres. Nezpracované problémy přinášejí problémy s končetinami – kyčle, stehna kotníky a to především, pokud se vývoj a posun zastavil.

     K udržení dobrého zdraví je třeba naučit se projevit své pocity, především verbálně, nově se orientovat, tvořit kolem sebe stabilní prostředí a dodržovat jistá životní pravidla

Životní číslo  4/22

     Tato čtyřka je napůl pragmatická napůl velmi intuitivní, pokud bude sama sobě věřit a své dal a vzal udrží v rovnováze, bude se jí dobře dařit. Neuhlídá-li  si své city a bude příliš vztahovačná, pak se v ní nahromadí stres a nastane nebezpečí různých úrazů, vztahy budou nestabilní a vzniknou z toho jisté psychické potíže.

     Dalším nešvarem těchto čtyřek jsou sliby, které nemohou splnit a to, že se nechávají okolím využívat- zde je třeba řádně si rozmyslit své sliby a naučit se, že není nutné se neustále o někoho starat nebo se všem zalíbit, čímž se zbaví nebezpečí psychického onemocnění, srdečních potíží a potíží s trávicí soustavou.

     Dobrým počinem pro zdraví je nelitovat se, vše budovat na pevných základech, dobře hospodařit a udržovat  dobré vztahy v rodině

 

   ČÍSLO PĚT

Obecně

      Pětka je číslo svobodného ducha, znamená neklid, nestálost, touhy po dobrodružství, ale i zodpovědnost.

     Varováním je pro pětky onemocnění trávicího ústrojí, dýchacích cest, kdy dochází často k astmatu, zápalům plic, dále jsou ohroženy ledviny – močové a ledvinové kameny, bolesti zad, paží, nerovové poruchy a poruchy spánku

Čísla v datu

Jedna pětka

- je možné přepracování, které vede k ohrožení nervové soustavy a může dojít k nervovému zhroucení

Více pětek

 - při větším množství pětek dochází k většímu napětí, vnitřní popouzení k neustále nějaké činnosti, hledání změn, nespokojenosti, nervozitě a to se projevuje bolestmi hlavy, migrénami, potížemi se zažíváním, problémy s dýcháním a celým systémem dýchání a z nepozornosti k poraněním.

     Pětky by se měly vyhýbat alkoholu, riskování- mají k tomu velký sklon. Dobrý je pro ně pobyt v přírodě, turistika, cestování, sportování v přírodě

Životní číslo 5/32 a 5/23

Tato pětka neumí šetři silami a příliš se vyčerpává, z čehož plynou různé nehody, vyčerpání organismu a sklon k závislostem na podpůrných prostředcích – alkohol, drogy, léky a také psychický kolaps nebo aspon těžkosti. Je třeba dbát na správnou míru ve všech činnostech a rozplánovat si, kolik nás který úkol či záležitost bude stát sil.

.     Tato pětka je velmi aktivní, chce vše měnit, všude být, vše vidět- zajímá ji tedy cestování, ráda mění své bydliště a také i svou životní cestu – to přináší zrychlení metabolismu

     Tato osoba potřebuje najít správnou míru své svobody a přitom neomezovat své okolí, přebytek energie vybíjet v kreativních činnostech, komunikaci, spolupráci a studiu

Životní číslo    5/41 a 5/14

    Tato pětka potřebuje stabilní základnu, ale přesto má mnohem větší potřebu volnosti – potřebuje cestovat, neustálou změnu kolem sebe – lidi, věci, situace.

     Tvůrčí činnost je zde velmi potřebná, pokud se jí nemůže  věnovat, trpí bolestmi v kříži a problémy s pohlavními orgány, nemožnost komunikovat  přináší problémy s krkem, neudrží-li pozornost při svých neustálých aktivitách, nebo je nezvládá, přichází různé nehody

     Opět je třeba věnovat pozornost výdeji energie, aby nenastávaly situace, kdy se vytvoří návyky na podpůrné prostředky

    Pro zlepšení zdravotního stavu se této pětce doporučuje verbální projev – recitace, zpěv, komunikace, zajistit si pevné zázemí a to nejen rodinné, ale imateriální a vyhne se zbytečným závazkům

 

 

ČÍSLO ŠEST

Obecně

     Šestkám se říka Služebník – šestka je ve své podstatě číslo citlivosti, vnímavosti- cit pro krásu, umění a domov, lásky, potřeby harmonie a klidu a proto je třeba, aby se vyvarovaly negativních emocí a strachů, které mohou vyústit v nepokoj, neklid až deprese.

      Rizikové faktory jsou pro ně stres a napětí – mohou trpět nespokojeností, nejistotou, což je ničí psychicky, ale i jejich imunitní systém trpí a to znamená náchylnost k infekčním chorobám/ infekce nosu, krku, plic, močového měchýře, ledvin/, nemocem srdce, cévního systému, žaludku, poruchy látkové výměny i krevního oběhu.

     Čím více šestek, tím více je člověk citlivější a více touží po lásce, harmonii, klidu a zázemí krásného a klidného domova.

     Pro vylepšení kondice duševní i fyzické je vynikající pro šestky joga, relaxace, hudba a tanec, ale i další umění, pro které má nadání. Barvou šestky je indigo

Životní číslo 6/15

     Tato šestka touží po životě v harmonickém prostředí, ale přitom se nechce nechat svazovat, je tedy zde velká potřeba lásky, ale i milovat a s láskou užívat své samostatnosti a volnosti, aby nikomu neubližovala, ale ani sebe neomezovala.

    Šestka s jedničkou a pětkou je nejvíce ohrožena v oblasti psychiky, nemůže-li se projevit kreativně, pak přicházejí deprese, smutek, flustrace, které vyvolávají problémy s oblastí břicha.. Dalšími problémy jsou různá postižení pokožky – vyrážky.

     Terapií pro takovéto šestky je aromaterapie, hudba, výtvarná činnost

Životní číslo 6/24 a 6/42

      Více uzemněná šestka mívá občas chaos ve svých myšlenkách, vznáší se mezi spiritualitou dvojky a zemitostí čtyřky, je nepředvídatelná a často jedná bez rozmyslu. Pokud se nenaučí kázni, pak jsou ohroženy nohy – dochází k různým úrazům

    Neudrží-li si tato šestka pozitivní přístup k životu, začne trpět depresemi, panickou hrůzou, smutky, což následně může vyvrcholit k závislostem různého druhu

Životní číslo 6/33

     Tato šestka je veselá, pozitivní, milující vše krásné, je moudrá a komunikativní

   Je-li upřena její komunikativnost, přicházejí problémy s krkem, hlasivkami.

     Díky své velké aktivitě si občas naberou více, než zvládnout a proto se pak musí vypořádat s problémy okolo žaludku, trávení a vůbec břicha

     Zadržované emoce, především vztek a zlobu pak pocítí ve svých kloubech a končetinách.


ČÍSLO SEDM

Obecně

     Sedmičky jsou velcí snílci, jsou zranitelné, přecitlivělé, senzitivní, unikají z reality, mají silný sklon k alkoholu a drogám a vstřebávání do sebe negativní energie, což přináší deprese, silné stavy melancholie provázené bolestmi hlavy, migrénami, nevyhnou se ani častým zraněním, především trupu a končetin.

    U sedmiček by měl být kladen důraz na poučení se a zamýšlení nad sebou a svými činy, aby neopakovaly stále dokola stejné chyby a tím se neuvrhaly do větších depresí a pocitu neustálých nezdarů, a tím se vyhnuly negativním situacím.

     Je velmi důležité, aby kompenzovaly vnitřní napětí nějakou tvůrčí činností – k tvorbě totiž patří samota a klid a tím i prostor k rozjímání a myšlenkové pochody a tím i duchovní růst pro sedmičky velmi potřebný a také přemýšlení nad problémy, aby byly schopny přijmout i jiný názor, než je jejich prvotní, protože prvotní přirozenost sedmiček je naprostá neochota přijmout jiné názory a jiné vzorce.

     Nejohroženějšími u sedmiček jsou nervy, krev, nohy a kotníky, hrozí neurotické potíže všeho druhu – neurozy, křeče svalů, anémie, turberkuloza, edémy, křečové žíly, mikrobiální infekce, problémy se zažíváním, kožní potíže, nemoci nervové soustavy a zvýšená potivost.

     Zajímavostí je, že u sedmiček bývají vrozené problémy, především anomálie nohou- vrostlé nehty, ploché nohy, příčná plochost nohou

Nápomocná barva je fialová.

Životní číslo 7/16

     Tato jemná, něžná sedmička s touhou se prosadit a vytvořit si svou cestu, je však velmi přecitlivělá na lásku a důvěru, a to především sama k sobě- nevěří si, nevěří lidem kolem sebe, nevěří lásce, je velmi skeptická a svůj život si v podstatě ničí.

     Tento postoj přináší problémy s koleny, srdcem, ale i trávicím traktem, přicházejí psychosomatické problémy – sama si takto navodí v potřebě vzbuzovat lásku a péči,

     Při neschopnosti zvládnout svůj život a situace, nastávají střevní potíže, potíže se žaludkem /nemůže něco strávit/, či potíže s plíčemi /nemůže danou záležitost „vydýchat“/

    Pro vylepšení zdravotního stavu je potřeba naučit se brát život s humorem a pozitivně, nevynucovat si lásku, milovat bez podmínek

Životní číslo   7/25

     Volnomyšlenkářství pětky se snoubí s intuicí dvojky a sedmičkovou spiritualitou, ale i její tvrdohlavostí a svéhlavostí.

     Zde je třeba rozvíjet pozitivní přístup k životu, ale i k lidem, dávat důvěru a nepodezírat všechny z negativních postojů.   

     Tato sedmička si sugeruje, že jí všichni podvádějí a proto trpí při nezvládnutí emocí až chorobnou žárlivostí, nezvládá stresové situace, což se projevuje alergiemi, potížemi se srdcem, ale i alergiemi, psychickými problémy, chorobnou nedůvěřivostí až paranoidními poruchami.

     Na cestě ke zdraví je třeba si uvědomit, že nic není tak černé, jak si tvoří naše mysl katastrofickými scénáři, že důvěra mezi lidmi je důležitá, a podezírání jen ničí naše životy.

     Pomáhá pobyt v přírodě, především u vody /voda čistí a odnáší problémy/ a to u vody tekoucí, v klidném prostředí, nejlépe o samotě, dále harmonické prostředí doma, tichá hudba, trpělivost a malování

Životní číslo    7/34 a 7/43

     Tato sedmička má již lepší přístup k životu, veselejší, umí si udělat ve svém životě a záležitostech pořádek a řád, svou energii vkládá do tvoření hodnot.

     Díky perfekcionalismu může dojít  k přepracování hrozí zhroucení, nalomená psychika.

     Bude-li tato sedmička omezována ve svém vývoji a možnosti realizace, pak přichází na řadu problémy s nohama /stání na jednom místě/, pokud se nebude moci vyjadřovat a kreativně rozvíjet, bude trpět  bolestmi hlavy a bolesti v krku.

     Cestou k uzdravení je zdravá strava, poslouchání své intuice, vnímání potřeb svých i svého okolí.

 

 

ČÍSLO OSM

Obecně

     Lidé s osmičkou podléhají pracovnímu stresu a přepracovanosti. Zdravotní obtíže si mnohdy způsobují i nevhodnou stravou.

     Osmička je číslo logiky a racionality – jsou to pracovití lidé, kteří propadají workholismu – zde hrozí přepracovanost, špatný životní styl.

     Osmičkoví lidé jsou nezávislí, racionální, s dobrým postřehem a smyslem pro detail s vysokými nároky na sebe i okolí, díky čemuž přichází nervozita a obavy ze selhání, ale i k negativním emocím, jako je bezohlednost a arogance, manipulace s lidmi.

     Tyto negativní vlastnosti se pak vracejí zpět a lehce podléhají stresu, přetíženosti nervové soustavy a tím u nich vyvstávají sebezničující sklony, což přispívá k úrazům a nehodám, potížím se střevy, žaludkem, neurózám, migrénám, špatnému spaní, nočním můrám,. 

     Dalšími problémy jsou onemocnění veškerého kosterního systému, litiáza, také revma, dna, nedostatek vápníku, nachlazení, různé potravinové alergie, žaludeční potíže, kornatění tepen, choroby žlučníku, jater, střev a vylučovací soustavy, revma, potravinové alergie.

     Zdravotní problémy je možné kompenzovat činností v oblasti hudby, fotografováním, sportem a dalšími aktivitami.

K osmičce patří barva růžová

Životní číslo   8/44

     Osmička velmi silná, pragmatická, ale také svéhlavá s vlastním jízdním řádem života, ovšem ne vždy nejsprávnějším.

     Tento životní styl ohrožuje zdraví, pokud není dodržena správná míra aktivit a odpočinku. Rovnováha je u těchto osmiček velmi důležitá, aby nedocházelo k přehnanému hromadění majetku, či přílišná touha po ukájení tělesných potřeb, odmítání změn či ztrátě životní síly.

    Pro udržení dobrého zdraví je třeba vybíjet velkou sílu osmičky násobenou čtyřkami bojovnými sporty, naučit se najít rovnováhu ve svém životě, věnovat se józe, meditaci a harmonizaci těla a ducha

Životní číslo 8/17

     Silná, poměrně jednostranně zaměřená osmička, spojení spirituality a pragmatičnosti působí vnitřní napětí, jemnost sedmičky se někdy střetává se silou osmičky násobenou jedničkou.

     Tato osmička je velmi důvěřivá, proto trpí depresemi ze zneužití nebo podvodu na ní spáchaného,, nemožnost se prosadit  se odráží v bolestech kříže, potížemi s trávením a pohlavními orgány

    Ohrožené u této osoby je dále horní polovina těla- hrudník- srdce, plíce, horní končetiny, krevní oběh, ale i kůže

     Pro vylepšení zdraví je potřeba rekreační sport, pobyt v přírodě, meditace či joga, do jídelníčku zařadit čerstvé potraviny.

Životní číslo   8/26

     U této osmičky jsou v popředí zájmu peníze – osmička s penězi zacházet umí, šestka nikoli – a to je kámen úrazu.

    Nepochopení ceny a hodnoty peněz znamená problémy s penězi v životě, pokud nastanou, pak přinesou žaludeční potíže- neurózy.

     Workoholismus, přílišná snaha uspět  či naplnit nadnesené představy  způsobuje přehnanou kontrolu  nebo ignorování svých emocí, které se hromadí a narušují psychiku, osoba ztrácí odvahu, chuť do života

    Dalšími problémy těchto osmiček jsou bolesti dolní poloviny zad, problémy orgánů v břiše – dvanácterník, slezina, žlučník, žaludek, játra, , a dále problémy trávícího traktu, problémy kůže, nervového systému a očí.

      Psychické potíže provází nervozita, stres, hněv, strach, nedůvěra, podrážděnost, pocity viny a bezmoci, vyčerpání či zrady.

    K vylepšení zdravotního stavu pomáhá pobyt na slunci, procházky v přírodě, podpora sebelásky

Životní číslo   8/35

     Zde jde o osmičku s velkou zodpovědností, pracovitou a velmi energickou a silnou, komunikativní a moudrou.

     Tam, kde je odpovědnost narušená přílišnou pětkovou touhou po volnosti, hrozí úrazy, workoholismus a přepracování přinášejí vyčerpání a špatný životní styl, především co se týče výživy /ztráta tělesné síly/.

    Pro dobrý zdravotní stav je nutno kontrolovat životní tempo, udržovat zdravý životní styl - kvalitní strava, pohyb, odpočinek, cvičením a kreativitou odbourávat přebytek energie

 

 

ČÍSLO DEVĚT

Obecně
     Devítka znamená mírotvorce a přináší neklidnou mysl, problémy se soustředěním, zároveň také výborné analytické schopnosti a touhu po dobrodružství. To vše ve výslednici přináší chaos, nesoustředěnost, netrpělivost, mentální napětí

Více devítek

- zde dochází k velké kumulaci poznatků a informací, ale i emocí, neustále nad vším přemýšlejí, probírají to ve svém nitru, hledají smysl života, jsou to idealisté a ztrácejí smysl pro realitu, utíkají neustále do svých představ a návrat do reálného světa je o to více ničí a stresuje – v jejich představách je všichni chápou, cítí jejich city a záležitosti se řeší podle jejich tužeb, což je daleko od reality.

     Největší hrozbou jsou zde psychické potíže – potíže řeči a myšlení, ztráta soustředění, náchylnost k alkoholu a drogám, psychické vyčerpání může přinést i poruchy imunitního systému, což následně přináší především onemocnění infekcemi.

      Devítky jsou ohroženy nejen potížemi s psychikou, ale hrozí jim i  zvýšený krevní tlak, horečky, úrazy hlavy, onemocnění čelistí, zubů, nosu a uší,

   Radou pro devítky je naučit se získat si vnitřní klid a vyrovnanost nějakými relaxačními technikami, uměleckou činností, především tvořivou, meditací a aromaterapií

K devítce patří barva bronzová

Životní číslo   9/18

     Devítka hledající pravdu s velkou silou a neustálým postupem vpřed potřebuje mnoho sil, aby svou cestu životem prošla bez úhony.

     Pokud si není jistá sama sebou, projevuje se u ní astma, potíže s plícemi a dýcháním, Je-li tento aktivní člověk donucen k pasivitě, projeví se to agresivním chováním a nemocemi krku, nemůže-li se hnout z místa,  přijdou bolesti kříže.

     Zdraví si tato devítka nejlépe udrží udržováním psychické pohody, životosprávy, meditacemi, láskou - přijímáním a dáváním lásky v rovnováze, rovnováhou mezi dáváním a braním a spravedlností k sobě i svému okolí a optimistickým pohledem na svě

životní číslo 9/27

    Kombinace těchto čísel dává této devítce velkou spiritualitu, intuici a vůbec schopnosti na bázi léčení a pohledu do budoucnosti, což také ukazuje na velkou citlivost, zranitelnost, ale i pocity osamělosti a depresi.

     Citové nenaplnění přináší problémy se zdravím, z osamělosti vznikají závislosti, ze strachu z lásky a popírání lásky je v ohrožení srdce, záda, hrudník, plíce, krevní tlak a oběh.

      Pro správnou fyzickou i psychickou kondici je třeba odpuštění, soucit, optimistický pohled na život, sport, budování dobrého partnerství založeného na pevném základu a vzájemné lásce.

     Vyvarovat se je třeba neřestem jako je alkohol, cigarety, kofein, přejídání  se a odmítání lásky

Životní číslo   9/36

     Rozverná devítka hledající pravdu a lásku je postižena depresemi a smutky, není-li vše tak, jak má být a pokud se věci nelepší, pak přichází problémy chronické či snížená imunita a náchylnost na chřipky, migrény

     Tam, kde se protiví tato devítka osudu, začínají potíže poruchami trávení a nejistotou spojenou s nervozitou a to zapříčiňuje problémy kožní.

     Prospěšné je vybíjet napětí pohybem, at už během, procházkami či cvičením v přírodě, pro dobrou psychickou pohodu je dobré neodříkat si kulturní vyžití a večírky s přáteli

Životní číslo   9/45

    Dobrodruh s touhou poznávat svět a tvořit, který potřebuje uplatnění se a ocenění okolím a svůj osobní řád

     Pokud se však cítí nedoceněný a příliš se orientuje na sebe, startuje své zdravotní problémy a problémy v komunikaci což společně vede až ke zhroucení, další problémy pak přináší zbrklost,,snaha být první a vše rozhodovat,  což naznačuje důležitost uváženého rozhodování.

   Pro zdraví je třeba být zodpovědným, přijímat životní změny, dívat se na svět optimisticky a zařadit do své výživy zdravé potraviny a nezapomínat na lásku k lidem a životu