NEŽ SÁHNETE PO LÉCÍCH

20.04.2023 09:03

NEŽ SÁHNETE PO PRÁŠKU…..

+++++++++++++++++++++++++++

 

Je mnoho způsobů, jak si pomoci bez prášku zahnat bolesti, náhlé bolesti i ty přetrvávající, nebo si alespoň trochu ulevit….

Především není dobré, co nás kdysi učili- snaž se myslet na něco jiného, něco pěkného, tím to oblbneš…bohužel, není to dobrá rada- bolest nepoleví, neuteče, jen budete více vyčerpaní.

++++++++

Začnete dýchat do bolavého místa….když vás začnou bolet záda, kříže, často se to stává, když někam jdete, po několika metrech se to začíná ozývat a ted - co s tím?

Nejjednodušší metoda je dýchání…..a to dvojího způsobu – který zvolit, je na vás, aby byl pro vás pohodlnější a věřte, že budete vědět, co zvolit….

Začněte nadechovat z toho místa…samozřejmě, že nadechujete vzduch, ale zaměřte pozornost na ono místo a jako když nadechujete tu bolest a vydechujete ji při výdechu

Druhá- opačná možnost – nadechujete se pozitiva a při výdechu to vlastně – vizualizačně – vdechujete do bolavého místa….a tím vlastně dáváte do bolesti léčivou energii.

At budete dýchat do bolesti nebo z ní – soustředte se na ni, většinou stačí několik minut a stane se snesitelnější, nebo dokonce zmizí, často se zmírní a za hodinku ani nevíte, že nastala….

OPATRNĚ – když jdete, může se vám zatočit hlava, proto dýchání provádějte spíše v sedě, nebo ve stoje s oporou…opřeni o zastávku, zeď atd….

++++++++++++++++++++++++++

Další možností je si představovat, že hladíte bolest….zajímavé, že? Koleno, když zabolí, pohladíte si- a to je dobře, klidně hlaďte, kterou část můžete, ale těžko budete hladit třeba křížovou oblast páteře, srdce atd…..představujte si, jak tu část hýčkáte, hladíte, držíte v ruce – většina z vás má v sobě tu moc, aby si takto pomohla….zvláště ti s léčivýma rukama, ale stačí to k aktivování vaší sebeuzdravovací síly a postupně se zdaří i odebírání si bolesti.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

SPÁNEK

Pokud nemůžete spát – víte, že s tím máte problém, nejprve zkuste bylinkové čaje, především medunku – neuspí vás, ale uvolní a pak se lehce usíná

Především, kdo špatně spí, měl by se vyvarovat všeho rozrušujícího před spaním, jako jsou detektivky, horory atd. když ulehnete, myslete na něco hezkého- třeba si představujte splnění nějakých snů, někdo si představuje, že má nezměrné množství peněz a jak je použije, jiný si tvoří v mysli krásnou dovolenou, nalezení lásky atd….tvořte si snový život, který vám přinese uvolnění a uspokojení – ale nezapomínejte, že sen je sen…co se zdá, je sen a pak nastává bílý den☺

 

Na ytb najdete meditace na usnutí, popřípadě se objevují hypnozy na spaní….toho se vůbec nemusíte bát, tady nejde o hypnozu, jak ji známe z televize, kdy hypnotizovaný je ovladatelný jako robůtek, jde jen o terapeutickou techniku, která je na úrovni meditace – uvolníte se a díky příjemnému hlasu a zvuků lehčeji usnete a uvolníte se. Také vám může pomoci některá ze skladeb muzikoterapie, která se hojně začíná rozšiřovat na ytb.

++++++++++++++++

 

MUZIKOTERAPIE

na ytb se objevují poslední dobou skladby muzikoterapie zaměřené na mnoho problémů člověka, které nejen pomáhají usnout, ale i pomáhají zbavovat se bolesti – vyzkoušeno☺

a nebo si prostě pustte svou oblíbenou pomalou jemnou hudbu, at je to vážná hudba, nebo ploužáky – v žádném případě metal nebo rock☺

někomu dokonce pomáhá pustit si audioknihu, nebo audiopohádky☺to není žádná ostuda, víte přece, jak děti u toho krásně usínají- tak proč byste nemohli vy? A být trošku dítětem, znamená mít pohodu v mysli☺

určitě před spaním nemyslete na lidi, kteří vám nějak škodí, rozčilují vás – takové byste měli eliminovat ze svého života, neřešte problémy s prací ani penězi, a ani s problematickými členy rodiny, či dětmi a jejich školními maléry.

Usínání je vaše chvilka sebelásky, představ, snů, pohody a klidu – takový váš vlastní svět splněných přání.

U mnohých dobře zabírá i provonění pokoje, popřípadě levandulový polštářek- to je voňavý malý látkový polštářek položeny či pověšený v blízkosti polštáře naplněný voňavou levandulí- levandule totiž přivolává krásné sny

+++++++++++++++++++

SLOVEM ŘÍZENÉ MEDITACE.

Na ytb jsou různé slovem řízené meditace od uklidňujících, pomáhající se zbavit různých problémů, především psychických – jako především strach a stres nebo vám pomohou aktivovat vaše sebeléčebné síly, ale dokonce naladit vaše já na lásku, ale i na hojnost, rozpustit karmické bloky i ty, které jste si vytvořili během života, což také podporuje vaše vnitřní pohodlí, lepší spánek, odpočinek a vůbec celkově dobré naladění…

+++++++++++++++

AROMATERAPIE.

Nepodceňujte vůně – jsou takové, které vás rozhodí, zvednou vám žaludek, uklidní vás, nakopnou či pomáhají s léčením.

Nejvíce to znáte z dob nachlazení, kdy např. eukalypt je nejlepší bylinka- vůně při problémech s dýchacími cestami – při rýmě a dalších potížích uvolní dýchací cesty

Aromaterapie může pomáhat i s bolestmi, a to tak, že některé vůně, jako např. červený pomeranč nebo skořice, působí na svaly teplým efektem – „nahřívá“ je a uvolňuje, stejně jako třeba vůně lesa, jehličí , které uvolňují mysl i svaly…a právě tím uvolněním si odpomůžete od bolesti, především hlavy nebo svalů, ale také navodíte náladu – bud aktivní, nebo uspávací či jen vlastní pohodu…..

Je mnoho směsí i jednotlivých vůní, které jsou dobrými pomocníky, je jen na vás, které si vyberete a na které jak reagujete.

+++++++++++++++

A nezapomínejte na SVÍČKY, jak ty voňavé, tak ty barevné, které mají svou moc….a také na BARVY, kterými se obklopujete….

I barvy vás mohou velmi ovlivňovat….a to nejen psychicky, ale i fyzicky – a to je spojené s barvami čaker…a v tom případě pozor na červenou, protože ta vzbuzuje mnoho negativních pocitů, když je kolem vás a paradoxně pomáhá, když ji máte na sobě. S červenou opatrně, protože je to barva energie- nikoli lásky, a pokud je jí hodně, evokuje agresivitu, negativní pocity, vztek, rozčilení, roztěkanost, nervozitu. Pokud možno, kombinujte červenou s bílou půl napůl…barva lásky je růžová, barva citů, červená je barva sexuality a energie

A ještě jedna věc kolem barev, která se vám bude zdát pravděpodobně až nemožná, je barva jídla, které jíte….především jde o spojitost s barvami čaker.

++++++++++++++++++++

Věc, na kterou byste neměli zapomínat, je psychologická příčina nemocí….většina nemocí, které nás postihnou, jsou právě z těchto příčin, těžší onemocnění jsou pak důsledkem ignorování psychických příčin….příklad-

strach zapříčiní bušení srdce, stažený krk, problémy se žaludkem,

pokud se přetěžujete – ramena vám to dají znát,

pokud neřešíte problémy, žaludek, srdce, plíce, krk vás upozorní,

bojíte se nebo nechcete či nemůžete z nějakého důvodu udělat další krok v životě, cítíte se uvíznutí- kolena jsou první, kdo se ozve…..

kašel, stažené hrdlo, bolest hrdla, škábání v krku – to jsou nejčastější ukazatelé, že něco neřešíte, že něco chcete a nemůžete, nebo si zakazujete ventilovat- říci….

Páteř- bedra…znáte to rčení, o tom, jak si kladete na svá bedra to či ono….a už máte vysvětlení…

ramena jsou nositelé vaší zodpovědnosti, toho, co si za zodpovědnost berete na sebe….

páteř je symbolem opory, stability a pohybu - Je složena z pevných obratlů a měkkých plotének , kde obratle jsou mužská energie, tedy opora, síla a pevnost a ploténky jsou energie ženské – pružnost, pohyblivost

Trápí vás žlučník, nebo kameny? Přemýšlejte nad tím, jak se opravdu cítíte? Jste opravdu ženou – myslím projevujete se žensky, nepřekrýváte svou jemnost a citlivost mužnou energií? Projevujete svou bolest, ublížení a pocit využívání? Je to skrytá agrese, která chce ven – nebát se říci- to mi ubližuje, tak to nechci….

A tak můžeme pokračovat s celým tělem. Přemýšlejte nad tím…samozřejmě, že důležitá je i léčba nebo fyzioterapie, ale pravdou, a mnohokrát dokázanou je, že pokud nevyřešíte základ problému, nezbavíte se jej.

A dá se říci, že stále více přibývá lidí, kteří chodí od lékaře k lékaři a nelze přijít na jejich problémy se zdravím, chřadnou a lékaři jim pomoci neumí, nic nemohou najít- zde je opravdu nejvyšší čas přemýšlet nad sebou samým…..pravděpodobně v takových případech je jedna obrovská velká koule na noze, zvaná sebeláska – chybí životní energie, entuziazmus, láska a hýčkání sebe sama, převládá negativismus, strach, obavy, stres, přílišná kritika k sobě samé, podceňování se atd.

++++++++++++++++++

Takže – základ zdraví a pohody je sebeláska….mnozí řeknou- já se mám rád, ale ve skutečnosti to tak není. Pečujte o sebe, pochvalte se, dělejte věci, které máte ráda, a nebojte se být trošku sobecká – bez toho to nejde, potřebujete také něco pro sebe a nelžete sama sobě, že obětováním se čehokoli včetně sebe nacházíte naplnění…není to tak. Ano, máte dobrý pocit- zpočátku, pak se to stane balvanem na vašich bedrech.

+++++++++++++++++++