NA CO SE NEPTAT KARET

17.03.2015 11:03

 

NA CO SE NEPTAT KARET

 

TAROTY

Co nám karty řeknou a co ne Tarot a věštecké karty obecně jsou skvělým nástrojem osobního růstu. Věštění pokrývá všechno, od metafyzických otázek na podstatu světa až po záležitosti praktického života, jako "zda mám přijmout tuto nabídku práce". Věštba nám umožňuje zachytit kvalitu okamžiku a nahlédnout do budoucnosti, jak se pravděpodobně bude vyvíjet, pokud "podržíme kurs". V každém případě, kurs můžete změnit a odvrátit tak i nepříznivou budoucnost nebo urychlit vývoj

věcí.

Pokud se vám nelíbí, co vám věštba ukázala, nemusíte se s tím pouze smířit. Žádná věštba není do kamene tesaná a nezvratná!

 

Jak mám správně položit otázku?

 

Nejhorší možná otázka, kterou často uslyšíte, je "Co mne čeká?".

Přirozená zvědavost láká mnoho lidí, aby se doptávali na svůj osud.

Přitom ale i kdyby bylo možné odněkud získat pravdivé proroctví o tom, kdy a jak umřou a kolik budou mít dětí, byla by taková informace značně problematická. Jistě si dokážete představit, proč. Taková věštba pronikavě ovlivňuje váš postoj k životu.

Věštění nás nezbavuje svobodné vůle a povinnosti vybírat si pro sebe tu nejlepší cestu, směřovat za svými cíli a být celkově aktivními činiteli svého života. Navíc, mnoho věštců se shoduje v tom, že není vůbec jisté, zda něco takového, jako neměnné a přesné proroctví může existovat, vzhledem k povaze svobodné vůle, zejména má-li se týkat mnoha let dopředu.

 

 

Chytré otázky

tedy směřují k tomu, abychom nad svým osudem převzali kontrolu a mohli jej změnit. To se děje prostřednictvím voleb.

Jedním z nejchytřejších způsobů, jak se ptát Tarotu, je tedy dotazovat se na důsledky našich možných voleb:

1. V každé situaci máte nějakou představu alespoň o jedné cestě, jíž by se mohla situace dále vyvíjet. Pokud jich je vícero, sepište si je napřed všechny.

2. Postupně se dotazujte, co vám ta která konkrétní možnost přinese.

3. Porovnejte sílu karet, jejich hodnotu, zda jsou spíše příznivé či nepříznivé. 4. Pokud nenacházíte žádnou příznivou cestu, zkuste přidat "jiné řešení".

Prozkoumejte důsledky jednotlivých cest a pak se rozhodněte. Například, když přijmete nabídku zaměstnání v jiném městě, mohou vám karty současně sdělit, že vám to přinese prosperitu a úspěch, ale úpadek rodinného života. Bude tedy na vás zvážit, zda vám za to takové riziko stojí.

 

 

Praktické otázky

• Co mi k tomu pomůže? • Na co se zaměřit? • Čeho se vyvarovat, na co si dát pozor?

Některé otázky se také podstatně projasní, když k nim uvedete časový rámec.

Můžete si vykládat na jednotlivé měsíce, kdy bude vhodný čas pro určitou záležitost.

 

 

Na blbou otázku blbá odpověď

 

Existuje také řada nedůvtipných otázek, na které skoro z podstaty nemůžete dostat rozumnou odpověď, a bude lepší se jim vyhnout. Také zkušená kartářka nebude chtít přistoupit na takovou otázku a bude se vás spíše snažit navést:

• Kdy umřu? • Vyhraju v loterii? • Rozvede se můj milenec? • Jak se jmenuje moje spřízněná duše? • Jsem těhotná? • Vyléčí se moje teta z rakoviny?

 

Při tvoření otázek je dobré přidržet se několika pravidel:

• Nikdy se neptejte na nic, co lze jednoduše zjistit jinými cestami (například těhotenským testem!) • Neptejte se na otázky, na které odpověď je pro vás příliš citově zdrcující.

• Tarot obvykle nedokáže podávat informace, která vám dokáže podat schopné médium, jako například jména, něčí vzhled a podobně.

• Nepokládejte žádnou otázku, na kterou hodně chcete slyšet "ano".

Nejlépe se úplně vyhněte otázkám, u kterých se nabízí pouze odpověď typu ano/ne.

 

čtyři věci, které vám karty nikdy neřeknou

 

 

Karty umí neuvěřitelné věci, ale existuje pár věcí, na které byste se jich raději ptát neměli. Na tři ošemetné typy otázek se od karet nikdy nedočkáte odpovědi. Které to jsou a proč? 

 

 

Smrt a délka života 

 

Nikdy se neptejte karet kdy zemřete, kolik let se dožijete nebo jak dlouho budou žít vaši blízcí. Na tento typ otázek karty zásadně neodpovídají a pokud si nějakou kartu stejně vytáhnete, žádnou smysluplnou odpověď z ní nevyčtete.Proč je tomu tak? Délka našeho pozemského života není předem určena. To, jak dlouho nakonec budeme žít a jakým způsobem ze světa odejdeme, ovlivňuje naše karma. Karmu si vytváříme my sami prostřednictvím svých činů v minulých i v tomto životě, ale nikdy není pozdě změnit ji k lepšímu!Karty vám sice mohou říct, že vám hrozí nehoda nebo zdravotní potíže, nikdy ovšem neřeknou, že zemřete. Dokonce i obávaná tarotová karta „Smrt“ ve skutečnosti znamená vzdát se něčeho, aby se uvolnil prostor pro nové začátky – nikoliv skutečnou smrt.Zajímavé je, že narození dítěte je úplně jiný případ. V tarotu existuje hned několik karet, které ji mohou věštit. Jsou to zejména karty „Slunce“ a „Císářovna“. Pouze vytažení jedné z těchto karet však k vyvěštění narození potomka nestačí, jde o kontext celého výkladu – takže je to trochu komplikovanější, ale jde to. 

 

 

neptejte se karet na čas - kdy se co stane

 

můžete se dozvědět, že dojdete nějakého výsledku, když projdete nějakým vývojem, nebo uděláte něco pro sebe či okolí, ale je jen na vás, jak dlouho to bude trvat. 
Tarot sice má nějaké trochu neurčité časové možnosti- spojitost některých karet- karet velké arkány- s planetami a tím i znameními zvěrokruhu a znamení malé arkány se považuje za roky, měsíce, týdny a dny, ale zatím se používají všechny varianty a prakticky nikdo takto neurčuje čas - tedy- nedozvíte se, kdy se která událost ve vašem životě stane

 

Vaše svobodné rozhodnutí 

 

Lidé se velmi často ptají karet, jak se mají rozhodnout. Je to logické, zajímá nás, jak se budou věci vyvíjet, jestliže zvolíme jednu nebo druhou cestu, a právě karty jsou při rozhodování skvělým pomocníkem.Karty vám však mohou „pouze“ říct, jaké jsou dva možné výsledky, pokud uděláte to nebo ono. Neřeknou vám, co nakonec uděláte, jak se rozhodnete – to je totiž jen a pouze na vás! Člověk má svobodnou vůli, přestože okolnosti, které nás v životě potkávají, jsou dílem osudu a karmy. To, jak s nimi naložíte je však na vás!Neptejte se tedy, jak dopadnou věci, které závisí od vašeho rozhodování! Pokud třeba uvažujete o odchodu ze zaměstnání, ale nikdo vás nevyhazuje, neptejte se, jestli odejdete – je to totiž jen na vás! Můžete se však zeptat, jestli dostanete nějakou lepší příležitost – a podle toho se pak rozhodnout! 

 

Otázky ze zvědavosti 

 

Napadlo vás někdy, že účinnost výkladu karet by se dala ověřit tím, že jim položíte otázku, na kterou znáte odpověď? Rozhodně nejste sami! Jenomže takhle to nefunguje!Karty mají svou vlastní „duši“ a nenechají ze sebe dělat hlupáka. A to i v případě, že vám dělá výklad někdo jiný, kdo netuší, že na danou otázku znáte odpověď. Karty to zkrátka vědí.Když se ptáte na věci jen tak ze zvědavosti, obvykle si vytáhněte karty, které dohromady nedávají žádný smysl. Velmi často vychází karta „Blázen“, která v této souvislosti znamená, že otázka není rozumná. Karty jednoduše umí odhalit všechno!