ČÍSLO MĚSÍCE NAROZENÍ

02.09.2015 10:05

ČÍSLO MĚSÍCE NAROZENÍ

 

 Číslo měsíce narození mívá obvykle menší význam než číslo dne narození.

Měsíce 10., 11. a 12 redukujeme na 1., 2. a 3. s tím, že na měsíc narození pohlížíme pak ještě podle znamení zvěrokruhu – ve zkratce znamení připomenu na konci článku.

 

Jaké vlastnosti tedy mají lidé narození v jednotlivých měsících:

 

1 /leden, říjen – kozoroh, vodnář, váhy, štír/

Narození v měsíci jedna jsou lidé s poměrně velkou potřebou volnosti, samostatnosti, potřebou být první – a to prakticky ve všem, chtějí vždy hrát prim. Jsou to lidé ambiciozní, ctižádostiví, inteligentní, nesnášejí, když je někdo do něčeho nutí, mají svou hlavu a to poměrně dost tvrdou, rádi si okolnosti přizpůsobují podle svých představ, jsou náladoví, nervní a neradi pracují v týmu. Hrozí jim pocit osamění, odcizení ve vztazích, ale také samotu často sami vyhledávají.

 

2 /únor, listopad  - vodnář, ryby, štír, střelec/
Narození v měsíci dva jsou lidé velmi citliví, laskaví, melancholičtí, vnímaví, soucitní, mají rádi klid a špatně snášejí spěch, stres. Mají dobrou intuici, na kterou se mohou plně spolehnout. Dvojkoví lidé jsou nejspokojenější v nejužším kruhu své rodiny, útočiště hledají ve svém domově, hodně čtou, mají umělecký talent na hudbu a také na psaní

3 /březen, prosinec – ryby, beran, střelec, kozoroh/

Lidé s trojkou v měsíci mají jako nejvýznačnější rys komunikaci- jsou schopni komunikovat různými způsoby, vždy si najdou ke každému cestu, v životě jsou to často řečníci, učitelé, lektoři, moderátoři a herci.

Tito lidé rádi pracují v kolektivu – potřebují mít kolem sebe stále lidi, hýří dobrou náladou plynoucí z jejich optimistického pohledu na svět. Vše má ale dvě stránky- jsou přecitlivělí na kritiku, sami jsou sice kritičtí k ostatním, ale nesnášejí, pokud někdo kritizuje je – a je úplně jedno, zda kritika je oprávněná, či ne a především zde uplatní svůj ostrý jazyk

Jinak kolem sebe ale šíří optimismus a dobrou náladu.

 

4 /duben – beran, býk/

Osoba narozená ve čtvrtém měsíci je charakterizovaná svými organizačními schopnostmi na vysoké úrovni, někdy ale vše příliš organizují, čtyřka totiž má sklony k puntičkářství, tedy s takovou osobou budete mít jistě na ledničce rozpis služeb v domácnosti. Díky této schopnosti jsou to ukáznění a metodičtí lidé. Čtyřka je číslo práce, uzemnění a tvorby trvalých hodnot a proto je pro čtyřku důležité zabezpečení.

Čtyřky měsíce jsou tvrdohlavé, svéhlavé a nenechají se do ničeho nutit


5 /květen – býk, blíženci/
Lidé narození v květnu mají velké osobní kouzlo, jsou odvážní, sví a především chtějí volnost pro své konání, i ve vztazích. Mají velkou emocionální sílu – jsou z nich vůdci davů a iniciátoři, ale i manipulátoři, kteří dovedou svých předností dobře využít, stejně jako lidi kolem sebe, proto si také vybírají povolání v tomto stylu, aby mohli vládnout, přikazovat a rozkazovat.

V případě, že se cítí pětkoví lidé omezovaní, pořádně kolem sebe dovedou kopat, ale často velmi cíleně a nenápadně.

Další jejich stěžejní vlastností je náladovost a neustálá proměnlivost

 

6  /červen – blíženci, rak/
Červnoví zrozenci jsou citliví, toužící po lásce  - chtějí milovat a být milováni, mají potřebu vytvářet a zažívat harmonii – harmonický domov, klid, pohodu. Je pro ně důležité, aby byli oceňováni za své snahy a péči o druhé. Milují vše krásné a snaží se svůj domov zkrášlit, mají vkus a umí se oblékat, jsou dobří architekti i obchodníci a mají velkou – až pověstně sloní – paměť, ale až v dospělosti, tj. asi od 25 let, což jim dává předpoklad pro dobré podnikání, nebo vykonávání práce v oblasti práva. Jsou velmi tvořiví a vyjadřují se svou tvorbou v uměleckých oborech, hudbě, jejich estetické cítění z nich dělá dobré návrháře interiéru i oblečení.

V negativech jsou zbrklí – dříve konají, než myslí, jsou zranitelní, těžce snášejí nátlak, nervové vypětí a stres.
Stresuje je i město svým ruchem a rychlostí, nejraději žijí na venkově, v přírodě, kde je klid a kde dobře relaxují

 

7 /červenec – rak, lev/
Osoby narozené v sedmém měsíci mají vynikající pozorovací schopnost a uplatní se všude, kde je ho třeba, např. jako policisté, kriminalisté, detektivové, ale i  v jiných profesích, kde je tato jejich přednost výhodou. Také jsou velmi nadaní v umění, ale své schopnosti uplatní dobře i ve vědeckých oborech, medicíně a léčitelství.

Mají dobrý cit pro lidi a pochopení pro jejich potřeby a myšlenkové pochody, nekritizují, ba naopak jsou schopni přijmout připomínky ke své práci či chování, pokud jsou praktické a faktické a především konstruktivní

 

8 /srpen – lev, panna/
Narození v osmém měsíci mají silný vztah k rodině a to především k rodičům, jejich napojení je silné a trvá celý život, i když nejde o rozmazlené „mamánky“- zbožňují jednoho z rodičů nebo oba, ale může jít i o negativní extrém, kdy nesnášejí ani jednoho z rodičů.

Výběr partnera se u srpnových lidí řídí právě povahovými rysy jejich rodičů.

Srpnoví lidé jsou silní, sluneční, nezávislí, cílevědomí, houževnatí, nezaleknou se překážek, jsou poměrně konzervativní, mají vynikající vůdcovské  a organizační schopnosti.
Jsou to dobří a pečliví lékaři, ale špatní pacienti, léčebné postupy často považují za omezující – a to srpňáčci nesnášejí.

Díky své houževnatosti dovedou dosáhnout svých předsevzetí a splnění svých přání, nezapomínají ale i na přání svých blízkých a činí jim zadostiučinění dělat druhým radost

 

9  /září, panna, váhy/

Zářijoví lidé jsou často zadumaní, neustále o něčem přemýšlí, hledají spíš duchovní cíle a učení, mají smysl pro odpovědnost, jsou starostliví, skromní a přitom dovedou vykonat velmi mnoho.

Jejich hlavní starostí je rodina a zaměstnání, v citech jsou upřímní, čestní, věrní, velkorysí, přímočaří a otevření, mají silný cit pro pravdu a nalezení pravdy, rádi cestují, chodí na přednášky, poznávají nové věci, lidi, kraje i kultury, ke kultuře mají zvláště silný vztah.

 

Ve zkratce o znameních

Vodnář

Vodnářům vládne Saturn a Uran – dvě odlišné planety. Saturn dává klid a vytrvalost, Uran pro změnu neklid, originalitu a emotivnost

Vodnáři jsou lidé nadšení, dynamičtí, originální a někdy trochu přehánějí, v negativu jsou to extrémisté, jsou učenliví, schopní, uplatní se ve vědě a obchodu, v právničině, technice a konstruktérství i architektuře, ale i jako vedoucí pracovníci, umí využít všech svých znalostí a potenciálu.

V jádru jsou velmi jemní, něžní a zranitelní

Je třeba zapracovat na své skromnosti, nesnášejí malé, uzavřené prostory a omezování osobního prostoru, nevydrží dlouho na jednom místě

 

Ryby

Ryby jsou jemné, citlivé, obětavé, mírné, plaché, mají sociální cítění a obětavě pomáhají, vládne jim planeta  Neptun.

 V dětství jsou až chorobně bojácní a je pro ně problém oslovit i známé lidi, trávit čas mezi dětmi, straní se jich, ale u části ryb toto zůstává po celý život, proto je třeba od dětství dbát na určité návyky a posilování sebevědomí a průbojnosti.

Ryby jsou velmi pracovité, ale také velcí snílci, mají umělecké nadání. Pro svou bojácnost a jemnost jsou často zneužíváni a podváděni. Jejich dalším problémem je značná nerozhodnost, jakési mlžení, od ryby nedostanete jasnou a přímou odpověď. V lásce jsou věrní, milující, ale potřebují partnera, který je bude inspirovat a vést.

 

Berani

Beranům vládne ohnivý a silný Mars, dodává jim sílu, temperament, ohnivost, energii, odvahu a rozhodnost.

Často jsou to lidé poměrně instinktivní, trochu nerozvážní, tvrdohlaví, přátelští, optimističtí a čestní, plni elánu a netrpělivosti, jsou schopni velkého nasazení a překonávat překážky, aniž by ztratili entusiasmus. Někdy příliš riskují, snaží se prosadit, vybojovat si svůj názor, ač nejsou zlí, dochází u nich k výbuchům emocí, když se jim nedaří.

Berani bývají schopnými výtvarníky, umělci, zdatnými právníky i státníky a mívají i literární nadání, ale jsou též úspěšnými podnikateli a finančníky

 

Býk

Býkům vládne Venuše a charakterizuje je enormní trpělivost, a zároveň velmi ohnivá povaha a tvrdohlavost.

Býci jsou lidé uzavření, trpěliví, příjemní a přátelští, nenároční, zaměření na rodinu, milují dobré jídlo a umělecké předměty a památky. Mají velkou potřebu jistoty, ale také velkou snahu zabezpečit svou rodinu vším, co potřebuje, k jednotlivým členům rodiny se chovají s láskou a patřičnou úctou.

Pro svou přesnost a spolehlivost, praktičnost, rozvážnost a smysl pro odpovědnost, jsou dobrými zaměstnanci i vedoucími pracovníky, mnoho býků najdeme mezi umělci všeho druhu

 

Blíženci

Ne nadarmo i znak mají párový, jde především o dvojakost povahy, vládne jim inteligentní a bystrý Merkur.

Charakterovými vlastnostmi blíženců jsou rozervanost, nestálost, těkavost, nespolehlivost, přátelskost, schopnost se pro cokoli nadchnout, bohužel často znovu pro nové a nové věci a bez skrupulí opustit i rozdělanou práci, zničit vztahy atd…na ničem nelpí a s radostí přijímají nové podněty. Jsou ale také velmi citliví a milující.

Díky merkurovskému nadání k projevu písmem i slovem, mohou se uplatnit jako lidé mluveného i psaného slova, díky kreativitě a originalitě  také v reklamě, žurnalistice. Než se najdou, vyzkouší hodně povolání.

 

Rak

Rakům vládne jemná, snová, vnímavá a náladová Luna.

Raci jsou citově založení, nesmělí a náladoví, silně orientovaní na svůj domov, který bezmezně milují, stejně jako všechny lidi v něm,. Jsou bezradní, neprůbojní, ale inteligentní a okouzlující

Vnitřně jsou to přecitlivělí lidé se sklonem k depresím, flustracím, často si sami tvoří katastrofické scénáře a tím se vnitřně více ničí

Raci jsou umělecky založení, ale ne nepraktičtí, mají dobrou ruku na finance, snaží se rodině zajistit jistou životní úroveň a pohodlí.

 

Lev

Lvům vládne slunce, které jim dává energii, temperament, hrdost, odvahu a slunečnost.

Lvi jsou ve své podstatě hrdí lidé, oplývající temperamentem, optimismem, láskou, uměleckým talentem a silou, jsou velkorysí, taktní, rytířští, čestní, drží se svých morálních hodnot a zásad, vzbuzují přirozenou autoritu, mají dobrý vkus a eleganci, silné organizační a vůdcovské nadání

Díky svému postřehu rychlým reakcím a dobrému instinktu, jsou dobří finančníci, vedoucí pracovníci, podnikatelé, umělci, řečníci a vůdci, zazáří jako politici nebo diplomaté

 

Panna

Vládce panen – Merkur – dává pannám jejich charakteristické vlastnosti jako je metodičnost, pilnost, pedantství až puntičkářství.

Panny mají nejen silně vyvinutý smysl pro povinnost, pořádek, řád, spolehlivost, ale jsou také nadané manuálně. Jsou konzervativní praktičtí, pořádkumilovní a zásadoví, rádi kritizují, ale sami jsou výbušní. Obávají se nehod, nezdarů, průšvihů a nemocí.

Vyniknou jako vědci, poradci, učitelé

 

Váhy

Vahám vládne Venuše, která přidává na diplomacii a ubírá na rozhodnosti. Jsou to lidé harmoničtí, rozvážní, poctiví, slušní, spravedliví, upřímní, mají estetické cítění na vysoké úrovni a umělecké nadání, ovšem umění se věnují spíše jako koníčku, umí vytvořit příjemné prostředí.

Pokud se k nějaké činnosti rozhodnou, vyžadují za ni také přiměřené ohodnocení.

Váhy dovedou svou nerozhodnost a vnitřní rozervanost krásně zastírat vnějším dojmem sebejistých suverénů

 

Štír

Štírům vládne Pluto a Mars. Pluto jim přináší houževnatost, cílevědomost, ale i neústupnost a až fanatismus, Mars rozhodnost a bojovnost

Štíři jsou nenápadní tajnůstkáři, ale dovedou zaútočit ze zálohy, jsou zrádní a nenechají si jen tak něco líbit. Mají bystrý úsudek a jasné a tvůrčí myšlení, jsou originální, sebejistí, tvrdošíjní v prosazování svých názorů, zvědaví a až geniální, touží po uznání, jsou okouzlující, společenští a své negativní vlastnosti dovedou mistrně maskovat, jejich partneři se často o nedůvěře a žárlivosti nikdy nedozví, stejně jako okolí o jejich závisti.

Nejlépe se uplatní v lékařských oborech , jejich vnitřní síla jim pomáhá k uzdravování nemocných, jako šéfové jsou tvrdí a nekompromisní, ale jsou i přesto dobří vyšetřovatelé, právníci, manažeři a ředitelé

 

Střelec

Střelcům vládne Jupiter, který jim přináší přesvědčivost, nadšení, ale i chlubivost

Střelci se vyznačují  pořádkumilovností, systematičností a progresivním myšlením,  jsou pracovití, pilní, své úkoly dotahují do konce, jsou optimističtější, aktivní, společenští, upřímní, někdy jednají bez rozmyslu, ale jsou zábavní společníci, ovšem občas mluví až moc, jsou důvěryhodní, dobří hostitelé, jsou skromní, neokázalí, nečekají za svou pomoc vděčnost, nesnášejí omezování, jsou velmi hrdí a radši prásknou dveřmi, než by bojovali.

Své schopnosti uplatní v oblasti cestovního ruchu, mezinárodním obchodě, plánování, finančnictví jako bankéři a manažeři, ale také jsou vynikající mechanici a vědečtí pracovníci

 

Kozoroh

Kozorohům vládne Saturn a přidává jim svou koncentraci, klid, vytrvalost, ctižádost, schopnost maximálního nasazení, ale i smutek, navenek jsou to lidé veselí a příjemní v podstatě jsou ale vážní, zodpovědní a pesimističtí.

Jsou zdrženliví, spolehliví, mlčenliví, soustředění, věrní, duchaplní, skromní, praktičtí, umí hospodařit s časem, postupují pomalu a pragmaticky a také své úspěchy budují klidně a pomalu, ale za to jsou pevně podloženy. Spořivost je u nich spíše ze strachu z budoucnosti, potřebují pevné zázemí.

Mají schopnost dosáhnout čehokoli, staví před sebe těžké úkoly,

Kozorohům především v dětství chybí sebedůvěra a tak potřebují rodiče, kteří je budou povzbuzovat a vést.

Uplatní se jako ekonomové, manažeři, organizátoři, účetní, právníci, učitelé a mají značný literární talent