ČÍSLO DĚDIČNÉ

13.06.2015 11:51

NUMEROLOGIE JMÉNA

 

ČÍSLO DĚDIČNÉ

Je to číslo,

 které nám ukazuje, jaké přínosy a úkoly dostaneme,

 jsme-li součástí určitého rodu- s rodovým jménem, 

zkoumá se zde tedy pouze příjmení

 

Je třeba si uvědomit, že muž a žena budou mít rozdílé dědičné číslo, 

ač mají stejná příjmení.

 A to je dobře, 

protože se nestává, že by žena a muž měli vždy stejnou úlohu a měli dělat stejné věci

muž a žena jsou dvě veličiny, 

které se ve svém spojení mají doplňovat, pomáhat si a podporovat se, 

ne být navlas stejné, to by přeci nešlo

 

 

Výpočet


Podle tabulky si vypíšeme potřebná čísla patřící ke všem písmenům zkoumaného příjmení, 

je-li tam některé číslo dvakrát, 

tedy i zapíšeme dvakrát jeho číslo
Poté sečteme nám již známým způsobem až na prvočíslo a najdeme si správný význam


Příklad
Dvořák = 4 + 4 + 6 + 9 + 1 + 2 = 26 = 2 + 6 = 8

 

Význam vypočtených čísel
 

sebedůvěra 
 

rovnováha 
 

3

chápavost, vnímavost, bystrost 
 

4

organizační schopnosti 
 

5

 nadšení 
 

6

 porozumění 


7

 rozvaha 
 

8

 vůle 


 loajálnost 
 

11

 síla 
 

22

 inspirace

 

1

Moto- bez práce nejsou koláče

Rodina, která má ve vínku energii, odvahu, pracovitost, stabilitu, inteligenci.

V této rodině je jeden dominantní rodič- bývá to často muž- jako jednička… ale není vyloučeno, že je to dominantní matka, která má mužskou úlohu v rodině, druhý rodič je v pozadí, jemný a citlivý, někdy neutrální.

Trestem je zde především slovo, kázání o odpovědnosti… a i když jste to jako děti nesnášeli, děláte svým dětem přesně to samé, jak přes kopírák- uvědomujete si to?☺

V jedničkové rodině se člověk učí být zodpovědný za své činy a skutky, umět priorizovat, nebát se stát za svým, být zdravě sebevědomým a učenlivým, posilovat svou sebedůvěru. Člen tohoto rodu ví, že se na sebe může spolehnout a že podá dokonalý výkon. Díky tomu někdy hapruje společenská interakce, protože totéž vyžaduje od druhých, což  je problém- ne všichni jsou přece jedničkami☺ Lidé stydliví nemají mezi vašimi oblíbenci místo a proč? Jste z nich pořádně nervozní☺

 

 2

Motto- s upřímností nejdál dojdeš

V takové rodině se nejvíce cení upřímnost, skromnost, loajalita, smysl pro spravedlnost, soucit, víra a životní filozofie, která se bere velmi vážně a neustupuje se od ní,  a kupodivu i to, že umíme stát nohama pevně na zemi.

Členové rodiny jsou vyrovnané osobnosti, ve stresových situacích vyzařují klid – umí se totiž zkoncentrovat, nepanikaří a jen tak je něco z míry nevyvede.

V této rodině se berou zásady velmi vážně, žije se podle zásady spravedlnosti, ve víře či nějaké životní filozofii, která se striktně dodržuje.

Vazby jsou velmi silné a rodina je opravdu pevně semknutá, často bydlí několik generací společně, nebo příbuzenstvo v blízkém okolí a neustále jsou v těsném kontaktu.

Stát se členem této rodiny je velmi těžké a ne každého mezi sebe přijmou, což je velmi tvrdý oříšek, když jde o nové partnery – bývá to často horor a dlouho trvá, než jsou přijati jako „sví“.

 

 3

Motto- život je plný krás a radosti

Trojková rodina staví na komunikaci, naslouchání a volnosti projevu.

 Z trojkových rodin pracuje mnoho lidí v politice, umění nebo médiích, kde jim jejich umění komunikace a schopnosti přijmout názorovou různost nejlepším pomocníkem, stejně jako bystrý úsudek, pozitivní pohled na svět a přirozená inteligence.

Lidé z trojkových rodin mají do života tu výhodu, že vidí víc, než lidé kolem nich, lépe si všímají, více pochytí a pochopí, negativní stránkou jejich schopností je deprese. A proč deprese, když trojky jsou lidé optimističtí? Protože více, než toho dobrého, si všímají toho špatného ve světě, toho varujícího, upozorňujícího.

V takových rodinách se konají dlouhé, někdy nekončící  diskuse, členové mají sklon spíš „okecávat“ své činy a přečiny, než se postavit čelem k problémům či prohřeškům – nekonečné rozebírání všeho je pro jiné velmi únavné.

 

 4

Motto – neříkej „hop“ – dokud nejsi na druhé straně

Čtyřková rodina má pevné zásady, drží se starých hodnot, vyznává důstojnost, zodpovědnost. Členové takových rodin jsou respektování a ceněni, jejich rady jsou brané jako pravé a správné.

V managementu jsou neocenitelní pro svůj organizační a vůdčí talent, schopnost vše zařídit, vyřídit a vždy jen nejlépe, jak dovedou.

V takové rodině kvalita převyšuje kvantitu a je vysoce ceněna. Čtyřka je však i realismus, tedy nejde o výstřelky a modní excesy průmyslu, ale o opravdovou kvalitu věcí. Z takových rodin nevyrostou lidé závislí na značkových věcech a drahé zbytečnosti jim nic neříkají.

 V této rodině se děti vychovávají poměrně tvrdě k odpovědnosti a sounáležitosti s rodinou. Příklad- jiné děti si hrají venku, vy nejprve musíte udělat úkoly, nebo musíte na procházku s rodinou, když ostatní utíkají do lesa…členové jsou jako děti revoltující, ale nakonec jsou stejnými rodiči, jako byli ti jejich a vyžadují stejné věci od svých dětí

Vůle je ve čtyřkových rodinách velmi silná – bohužel, znamená to také třenice mezi členy rodiny o své místo na slunci, o splnění svých plánů a snů.. a protože umí dotáhnout do konce, co si usmyslí, bývá v takových rodinách občas rozkol, děti se stěhují od rodičů a nějaký čas jsou ve sváru. Čtyřka je ale číslo milující rodinu a vážící si rodinného zázemí a pohody, tedy nakonec se všichni domluví.☺

Pozor na sklony k puntičkářství

Čtyřka je karmická – tedy je třeba si uvědomit, že tato rodina má úkol v převzetí odpovědnosti za své činy, vedení a organizaci.

 

 

 5

Motto- poznávej a uč se, cesta tě naučí…všude dobře, doma nejhůř

Pětková rodina je především cestovatelská, jejím zájmem je poznávat a to nejen kraje, ale i lidi, jejich jídla, umění, filozofii….v takové rodině nesmí zavládnout nuda, jinak je doma nepříjemně…. 

Cestovatelská touha a touha po poznávání žene všechny bez výjimky, všechno poznat, všechno vědět- jak se stane, že zjistíte, že jiní ví, co vy ne, musíte to poznat. Díky vaší neustálé angažovanosti a informovanosti jste často také za drbny nebo „všude jsem byl, všechno jsem viděl“☺

Díky svému pozitivnímu přístupu k životu se nehroutí, ve všem najdou něco hezkého, milého…. Dokáží nejen sebe motivovat k vysokým výkonům, ale také strhnout svým přesvědčením a vírou i optimismem lidi kolem sebe k různým činnostem a akcím.

 

.

6

Motto- rozděl a panuj, harmonie- základ života

Šestková rodina je rodina harmonická, klidná, bez hádek, výčitek a křiku, vše se řeší v klidu, věcně, bez emocí.

Jsou to lidé soucitní, se schopností vcítit se do druhých a tím pádem i uvědomit si, jak by bylo jím na místě ostatních a tím jsou velmi opatrní v soudech a zatracování, jsou rodilí humanisté a jemní lidé. Nevýhodou je, že bývají zneužíváni těmi, kdo se chtějí vypovídat, hodit na někoho své starosti, těmi, kdo chtějí být utěšováni a uklidňováni, přesvědčováni o svých kvalitách a o lepších zítřcích. Šestky jsou i dobří psychologové a tak mají mezi svými známými i takové „příživníky“ na jejich citech a pochopení.

V této rodině panuje spíš stoický klid, pro jiné nuda, ale pro vás pohoda, klid, harmonický souzvuk, žádný stres, žádný chaos. Vše je organizované, naplánované, zapsané, rozdělené, vše má své místo a čas.

V takové rodině je běžné mít na viditelném místě itinerář, co má kdo udělat, co se kdy udělá, vše s rozvahou a klidem vypracované.

Scény se zde ignorují, práskání dveřma je povoleno jen větru a snášeno s velkou nelibostí, stres, pokud se dostane do této společnosti, je jako velká nežádoucí a nesnesitelná nemoc.

 

 

7

Rodinné motto: originalita je dar

Sedmičková rodina je originální, má svůj styl, je kreativní, volnomyšlenkářská, nekonformní, nezávislá. Nepodléháte módním výstřelkům, neuctíváte herce, zpěváky.

Jde o lidi velmi zdrženlivé, rozumné, kteří se zapojí do života druhých jen po dobrém uvážení, do ničeho nejdou, dokud si to pořádně nerozmyslí, to přináší s sebou i negativní jev- a to nerozhodnost, nejistotu a přehnanou zdrženlivost či nechuť se zapojit do „venkovního“ života. Jejich váhavost pramení především z potřeby nedělat chyby.

Je sice pravdou, že se sedmičkoví lidé málokdy zklamou, ale také přijdou o mnoho světských radovánek

Už prapředkové byli zvláštní, výjimeční, o takových panují legendy a ani vy nejste jen obyčejní lidé zapadající do šedi lidského středu, protože vás pohání nějaká energie, která nutí k originalitě, viditelnosti. Nejste povrchni, vše berete velmi vážně, ve svých názorech jste stabilní, silní a neotřesitelní. Nebojíte se na své cestě, kterou si zvolíte zdolávat jakékoli překážky, a neodradí vás žádná moc dojít tam, kam chcete.

Karmická sedmička zde přináší pokoru k osudu, mysticismus a plné zaujetí.

 8

Motto – vše, co vykonáš, jsi ty..

Osmičková rodina má, jako všichni osmičkoví lidé také vlastnosti lva – perfekcionalismus to především, zodpovědnost, síla, inteligence, cílevědomost…neodejdete od práce, dokud nejste spokojeni s výsledkem, dáte do toho vše – svůj um, lásku, zodpovědnost, všechnu sílu.

Vaše pevná vůle vás neochvějně vede k úspěšnému zakončení všech projektů a plánů, neboť, pro co se rozhodnete, to prostě dokonáte. K tomu přispívá i vaše tvrdohlavost. Pokud se tak sami nerozhodnete, nepohne s vámi nic a nikdo.

 Využíváte svůj organizační talent v plné míře – plánujete vše až do detailů – školu dětem, dovolenou, čas na práci, na zábavu, co je kdy třeba udělat…ale přesto se do vašeho života dere rebelství a spontánnost, ovšem vrozená zodpovědnost a logika vás udrží daleko od bláznivých nápadů

. Taková rodina bývá existenčně a finančně zabezpečená, doma má vše naklizené, upravené, potrpí si na honosnost, prezentaci.

Osmička je číslo těžké karmy- proto všichni ví, že je nutné zachovávat spravedlivý přístup k životu, uvědomit si, že za vším je těžká práce a to, že zlo bude odpláceno jen zlem

 

 

9

Motto – co děláš, dělej nejlépe

Ve vaší rodiny nemají místo řeči, sliby a sny – žádné zbytečnosti, žádné nesmysly…. Cení se činy, zajímáte se jen o to, co vás opravdu zajímá.

Loajalita je vaše druhé já, přátelství má pro vás nejvyšší cenu, čest a pravda jsou vašimi věrnými sestrami. Za své blízké se dáte do jakéhokoli boje, vždy budete stát na jejich straně a bojovat po jejich boku.

Jste prostě spolehlivost sama

Nuda u vás nemá místo a co děláte, děláte na plno, s plným nasazením a jste v tom nepřekonatelní a je jedno, jestli jde o studium, o práci a kariéru, o zábavu…

Je třeba dávat si pozor, abyste nepřehnali své nadšení, at už zde o workoholismus, alkoholismus, sex či fanatismus.

Nejoblíbenější jsou u vás knihy, knihovny vás doslova fascinují