ČÍSLO ČTYŘI

04.04.2021 16:48

ČÍSLO ČTYŘI – POLOVINA OSMIČKY, DVOJNÁSOBEK DVOJKY- JEHO DRUHÁ MOCNINA

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Číslo čtyři je jasným nositelem fyzických činností, logiky a přesnosti – až puntičkářství – dává zručnost, schopnost a umění použít své umění v praxi, je to číslo vydělávání peněz a především pro pohodlí a zabezpečení zázemí- tedy domova, a tím i porozumět smyslu výdajů a příjmů, vytváření stability. Čtyřka je číslo uzemnění, tedy stability, touhy po dokonalosti a pohání člověka v neúnavném konání, dokud nedosáhne svého….bohužel, čtyřka je i varováním s tímto spojeným, že je třeba učit se odpočívat, nepřepínat své síly, hlídat si svou vnitřní energii a dobíjet ji, s tím souvisí také největší  nebezpečí zdravotní pod čtyřkou- vyčerpání a nemoci srdce. Čtyřka je také takové jakési nutkání vše trochu přehánět, včetně sklonu k puntičkářství, tedy vzletně řečeno perfekcionalismu, čtyřka přináší pořádkumilovnost, v čemkoli – nebýt čtyřek, nemáme srovnávače☺. Jak bylo zmíněno, v pracovním nasazení jsou čtyřky nepřekonatelné, ale také nejsou novátorské, takže jejich práce může znamenat vydávání obrovského úsilí na dokončení úkolu, paní Inspirace není jejich kamarádka

Dalším úskalím čtyřek jsou problémy spojené s rodinou, jak tou úzkou, tak širší rodinou – příbuzenstvem a je to číslo zvané RODINNÁ KARMA, tedy to už mnohé vysvětluje….kde je čtyřka v datu, znamená to, že si nesete karmické zatížení vaší rodové linie /opakují se osudy žen či mužů ve vaší rodové linii/.

A ještě tu máme pár čtyřkových náloží- jednou z nich je také zdraví a omezení ve zdraví, krom toho, že kdo je čtyřkař, je nutno si hlídat srdce a energii, mohou být potíže spojené s hybností těla, s vadou řeči, ale i s „poznamenáním“ z dětství- chybějící rodič, dominantní rodič – či oba a chladné rodinné zázemí, což dále ústí v problémy s tvorbou a udržením rodinného klidného zázemí., ve hře je i citové či sexuální , ale i fyzické násilí…většinou jednička spojená se čtyřkou se predikuje jako možné fyzické násilí nositele na druhých- tedy sklony k nim.

V predikci čtyřky je varování- v dobu, po kterou člověku čtyřka vládne, se mu vrátí všechno, co pokazil, všechna jeho nezodpovědná jednání a rozhodnutí, vše, co zametl pod koberec a odmítl řešit, je to velmi náročný rok, kdy se mnohé snahy kazí, úspěch se mění v krach a člověk ztrácí své sebevědomí – sebevědomí je jednou z velmi složitých otázek ve čtyřce…přílišná touha po dokonalosti snižuje sebevědomí.

Vyšší oktávou čtyřky je OSMIČKA – tedy nalezení rovnováhy mezi citem a rozumem, silou a soucitem a možné setkání s manipulací v dětství atd…..osmička je součet dvou čtyřek, proto nalezení rovnováhy- dvě rovné strany….

Karmická zátěž čtyřek i osmiček přináší mnoho zkoušek v životě, mnoho kamínků na cestě, které nelze přeskočit, ale je nutno zdolat, odvalit, rozbít, je zkoušena lidská sebedůvěra a víra, stejně jako sebeláska.

4 a 8 jsou tedy nositelé prověřování naší odolnosti, síly, trpělivosti a zodpovědnosti

 

Plusem čtyřek, často i osmiček je to, že jsou dobrými rodiči, snaží se dát dětem to, co neměli, co postrádali a vyvarovat se a uchránit děti toho, co oni zažili nehezkého, či nedostatečného, bohužel, mnohým čtyřkám se stává, že se nakonec stejně chovají jako jejich dominantní rodič, ať se snaží sebevíc a sebevíce se zapřísahá, že takto nikdy ne. Rodinné poměry jsou pak v rodinách potomků podobné. Přesto jsou čtyřky velmi oddané své rodině, ač to vypadá protichůdně. Vzpomeňte na film Poslední mohykán☺ zde máme ono pokračování osudu linie rodu – často se k osmičce a čtyřce, co se týče osudu linie rodu přidává ještě 7,11 a jejich součty, ale tam už je to dost sporné….důležitá je tedy 4 a 8 – a také kolem sebe najde čtyřka a osmička další čtyřky a osmičky…na dveřích, v ulici, ve městě, jezdí autobusem s tímto číslem či součtem, opakuje se na autě, telefonu, v jejich výšce, váze atd…..prostě se jim do života cpou 8 a 4 neustále- je to připomínka této karmy….

 

JSEM ČTYŘKA- CO S TÍM?

Nespoléhejte se na jiné, na osud, na štěstěnu, zázrak, přijměte zodpovědnost za svůj život, za své činy a rozhodnutí. Karmické zatížení znamená uzdravit, očistit svou karmu skrze pochopení a uvědomění si jej – každé zatížení znamená následek chování v minulých životech, samozřejmě, že nebudeme dostával na zadek za dobré skutky, ale za chyby a nedobré věci- jen tak rozpustíme karmu a osudy v rodové linii se přestanou opakovat, říká se tomu, že karma bude odžita. Nezapomínejme, že  zde nejen o činy, ale i myšlenky a plány, slova a názory.

Osmička má obdobné aspekty, u ní jde především o nalezení rovnováhy a harmonie mezi citem rozumem, citem a soucitem, možná právě proto se také v dětství setkává s manipulací a jinými nástrahami.

Nikdy čtyřky ani osmičky nečeká jen jedna zkouška, je jich celá řada a především jde o sebedůvěru- proč mluvíme i o osmičce? Protože se v ní čtyřka zobrazuje. Jsou jednou součástí vesmíru

Čtyřky mají stále pocit, že něco neumí, nejsou perfektní, něco není dobré atd, tj. propadají různým obavám, melancholii, depresím, pocitům méněcennosti a nevěří svým schopnostem, neumí je ani prodat, ač jsou to odborníci na slovo vzatí….Je to těžké, ale především si musí uvědomit, že vše, co k nim přichází- události, zkoušky, překážky atd, jsou jen účební pomůckou, aby se naučili situace uzdravit, napravit a pochopit.

 

MISTROVSKÉ ČÍSLO 22

Proč toto? Protože  2+2=4

22 je mistrovské číslo, vysoké mistrovské číslo, které bereme v numerologii jako samostatné číslo a je třeba znát i jeho podstatu, ač je dopočítatelné do 4, jako čtyřku jej nebereme…

Proč máme znát i dvacetdvojku? Protože je to úplně odlišné číslo a protože si všichni volíme svou cestu a i když má 22 své aspekty, může se duše rozhodnout, že bude žít jako 4 a ne jako 22, což už je samo o sobě problém, což vám jistě už dochází. Ale stává se to a problémy jsou na světě….

Číslo 22 je zváno Architekt – je to číslo staré duše, která prožila mnoho životů a hodně se toho naučila, hodně toho vykonala a hodně umí…není to dvojitá dvojka, ale dvojnásobek potenciálu jedenáctky a už zde vidíme, že čtyřka a dvacetdva jsou velmi rozdílné čísla, tedy to bude unikátní čtyřka, určitě jiná, než čtyřka sama o sobě je, pokud je pouhou čtyřkou.

Tyto čtyřky procházejí zkouškami velmi složitě, jsou pro ně vyčerpávající a jsou velmi zranitelní- ostatně- dvojka je číslo citů, něhy, pokory a přátelství, také emocí a zranitelnosti. Tito lidé někdy vzdávají i práci sami na sobě a to je velký průšvih. Pro takovéto čtyřky je kolektiv důležitější, než jejich sebeurčení, je velmi složité jim porozumět- ostatně i ony samy to mají se sebou velmi těžké, často jsou výstřední a svojské. Jsou to filozofové, revolucionáři, ideologové, humanitní pracovníci, duchovní učitelé, nejsou ani špatní finančníci, uplatní se ve společenských vědách i jako vůdčí ideologové. Mají sklon se nechat ukolébat vlastním pocitem dokonalosti a díky tomu pak dělají spoustu chyb, někteří propadají psychickým nemocem a ztrácejí lidský přístup

JINÁ JE ČTYŘKA ZE 13

13 je totiž KARMICKÝ DLUH, který vznikl využíváním druhých, špatnými rozhodnutími a lenosti v minulém životě….jinak je to také v tarotu SMRT- TRANSFORMACE, tedy ukončení jedné etapy a vykročení do nové….v numerologii je to číslo, které varuje, že cesta bude trnitá a že je třeba na ní vytrvat a vše zvládnout, nedat se a stále pracovat tvrdě na sobě i na své cestě vpřed a jen vytrvalost je přivede k cíli, k úspěšnému cíli…přináší nám do cesty neustále nějaké ty kamínky a kameny- překážky a zkoušky, které je nutno zdolávat a nevzdávat se. Neztratit cíl z dohledu….také se tomuto číslu říká- cesta z učně na mistra….není žádných zkratek, je jen usilovná cesta vpřed, krok za krokem, také to znamená, že se naše plány opozdí a cesta vpřed bude velmi pomalá, za to důkladná. Dalším názvem je OBROZENÍ – smrt a obrození patří k sobě, v pojetí numer i tarotu jsou totéž – příchod nového, nové cesty, nových směrů, otevírání nových možností v životě.

13 to je spojení inteligentní a vůdcovské jedničky s bystrou, originální a chytrou trojkou a spolu se spojují do čtyřky nesoucí zodpovědnost, pracovitost, zemitost a vztah k rodině.

 

PLANETY URAN A PLUTO

Jsou považovány za duchovní planety

 

URAN je nositelem změn, neočekávaných a neplánovaných, ale také se jí říká planeta GÉNIA. Vyžaduje však respektovat pravidla a řád. O Uranu se říká, že dobrá pravidla bere za svá, ale rozmetá ty, které jej omezují a brání svobodnému vývoji a tvořivosti

PLUTO – říká se, že má nejhorší pověst ze všech planet…je vyšší oktávou Marsu, který svou silou, rázností a energií nahání strach….a přináší obrovskou vůli, sílu až nadosobní….Pluto totiž nahání strach tam, kde se člověk vzdal své osobní síly, energie, vůle a rozhodnosti, nutí člověka podívat se do hlubiny své duše, nutí jej zpracovávat i to, co se mu nelíbí, co nechce vidět – nutí jej zamyslet se nad pomíjivostí a transformací. Poznání pod vedením Pluta vede k jádru věci- ke skutečné podstatě a jsme zpět u čísla 22 a jeho energií.

……………………

V dobrém ukazuje čtyřka na tvorbu domova, na rodinné zázemí, na nalezení práce a úspěšné její vykonávání, na dobré finanční zabezpečení a umění zacházet s penězi, na šikovnost rukou, představivost i schopnost být dobrým zaměstnancem i rodičem