BINEC V SOBĚ, BINEC KOLEM SEBE

06.08.2023 11:01

MÁTE KOLEM SEBE NEPOŘÁDEK?

+++++++++++++++++++++++++++++++

 

No, věřím, že většina má doma uklizeno, to určitě….u mně to občas vypadá jako po boji, hlavně, když vysypu kufr po návratu z prahy☺

Ale ted vážně….

¨vezmeme to bez velkého vysvětlování

Lidé, kteří mají binec kolem sebe, mají binec i ve své hlavě a především v srdci….

Všimly jste si, dámy, že třeba nejlepší uklizečka může mít doma hrozný chaos a binec? Rozdíl mezi prací a domovem, soukromím …

♥.

Pokud máme v duši- v hlavě a srdci nějaký binec, chaos, nánosy minulosti, pak máme i kolem sebe pořád nějaký nepořádek….to, co v sobě nosíme, dáváme mimoděk najevo tím, čím se obklopujeme. A i když mnohé z nás jsou naučené, že doma musí být pořádek, mají s tím problém – minimálně ten, že jim to dává pořádně zabrat, aby domácnost byla „v cajku“….vysiluje je to – proč? Protože to nevychází z jejich podstaty.

Člověk, který je bordelář, zvaný bordelář, by potřeboval utřídit své myšlenky…

Nejmarkantnější je to na dětech…

- všimly jste si, jak dítě, hlavně puberták je děsnej bordelář?

Máte problém ho donutit, aby si uklízel své věci, boty, roztřídil špinavé a čisté prádlo, věci na stole atd… a najednou uklízí jak zjednaný, myje se, kolem něj je čisto, pohoda, vše srovnané…myslíte, že je to vaše zásluha? To bychom rády, že? To my jsme ho donutily, maminky, že se změnil a pochopil, že pořádek je důležitý atd….ale kdepak…to si jen srovnal vše v hlavě, ví, co chce, co je důležité a jak to chce……a může to být i naopak…dítě naučené mít kolem sebe hračky uklizené, vše srovnané, které s radostí pomáhá v úklidu se najednou změní v tornádo, které když proběhne barákem, zanechá kolem sebe totální chaos a zmar☺

VŠE JE V HLAVĚ A SRDCI—TO JE VLASTNĚ JEDNO- ZDE JE TO JEDNOTA CHAOSU, NÁNOSŮ A  - řekněme tomu – ŠPÍNY…nepochopení, nejistoty, vzteku, chaosu, pocitu nedostatečnosti, nízkého sebevědomí, nedocenění…a spousty dalších věcí….

Ženě často, když se dostane do presu, nebo do nepříjemných situací, včetně domácí bouřky….pomáhá úklid…rozjíždí se pomalu jako parní lokomotiva a nakonec vygruntuje komplet celý byt…jenže ona u toho gruntuje i svůj vnitřek, ….uvědomily jste si, jak u toho přemýšlíte, jak vám u toho šrotuje hlavinka a řeší všechny ty nepříjemnosti, které ji přivedly do toho stavu? Mnohé ženy, když mají problémy – uklízí…..

♥úklid je činnost, u které nemusíte myslet na úklid, který děláte a děláte u toho úklid vnitřně…proto se pak cítíte dobře, když je uklizeno, vše krásně voní a vy máte uklizeno i v sobě….♥

JSOU VĚCI, KTERÉ SI TOLIK NEUVĚDOMUJEME, ale existují a dějí se….nemusíme vše dělat podle nějakých pravidel, nemusíme vše dělat podle druhých, nemusíme všemu rozumět, a už vůbec vše analyzovat….věci se dějí určitým způsobem, aniž to chceme, aniž to kontrolujeme, aniž to zaznamenáváme….

Takže až příště budete bojovat s tím, že se kolem vás hromadí nepořádek, nebo vidíte kolem sebe nepořádek- což je takový první nástřelné upozornění – pozor, uklid si v sobě – začněte přemýšlet nejdřív o tom, co se ve vás děje, co se ve vás hromadí….

Nepořádek vlastně koresponduje s černou magií….může to vše značit i působení černé magie na vás…tedy uřknutí, něčí působení na vás, atd….opravdu – černá magie…nebo to, co se počítá jako černá magie- dovede nadělat hodně bince v člověku a to se pak zobrazuje navenek….

Nezapomínejte- vše s hmotným a nehnotným tělem nemusí souviset jen se zdravím- a na druhou stranu- nepořádek v člověku, v jeho psychice – je vlastně nemoc…a ted nemluvím o psychických úchylkách a nemocech, ale o rozháranosti mysli, pocitu ušlápnutosti, pocitu nezdaru, neštěstí, nedocenění, o nezpracované minulosti i současnosti, o vzteku, zášti, závisti, …každého z nás občas chytí i ty negativní myšlenky- otázka, jak se s nimi vypořádá,….neříkejte, že občas nezazávidíte druhým – ale pokud to umíte zpracovat, je to v pořádku…negativní emoce jsou naši učitelé, jsou to naše zkoušky a učební látka. Někdo říká, že pozitivní a dobrý člověk nikdy nemůže myslet špatně, nemůže nikdy závidět, nemůže niky být zlý atd- blbost….vždy musí být dobro a zlo – a to co svět světem stojí, jdou ruku v ruce….jde o to, jak je umíte rozeznávat a jak zpracovávat….často jsme na někoho naštvaní, máme chut mu něco provést, někdo nás zklame a chceme se pomstít, někomu zazávidíme…ovšem zpracujeme to, odpustíme, pochopíme, a najdeme tu správnou cestu….a bát se, že proto, že mě občas chytnou negativní myšlenky, nejsem dobrý člověk, je hloupost,…a hlavně- ten strach z nás nakonec toho špatného může udělat.

Je třeba se s tímto poprat, udělat si pořádek v tom, co chci, proč to chci, co je pro mě správné, dobré a co mě potěší…zbavit se negativních myšlenek ne proto, že je to správné, nebo že jsou to špatné myšlenky, ale proto, že tak nechci pokračovat. Zdravá sebeláska je nejdůležitější – pak vím, co mi dělá radost a umím se radovat ze života a mám pořádek sama v sobě a kupodivu i kolem sebe…..

Znáte-li člověka, který má tento problém, dejte mu trochu ze sebe, ukažte mu, jak je krásné žít a milovat sebe i život, dopřejte mu sluchu, vyslechněte jeho trápení a snažte se mu poradit,…nelitujte jej….POKUD NĚKOHO LITUJETE, PŘETAHUJETE SI JEHO KARMU DO SVÉ….soucítit znamená pochopit jeho situaci. Některým není ani rady, ani pomoci- pokud to tak je, nevkládejte do něj svou energii- byla by zbytečná, navíc by si zvykl ji z vás tahat, až by vás úplně vysál a tím ovládnul.

Co se týče pubertáků, tam to bude složitější, ale nejmémě v padesáti procentech nakonec přijdou a začnou se o svých problémech bavit. Nezapomínejte, jak samy reagujete na otázky druhých…“děje se ti něco?“ „co je s tebou“…atd….to nefunguje u nikoho.

Především berte v úvahu, že to, jaké okolí si vytváříme kolem sebe, takové to máme v sobě. Přijdete-li do bytu, kde se cítíte dobře, kde to dýchá domovem, pečuje o něj ten, kdo má v srdci teplo a lásku. Zařízení bytu, pokoje, pořádek, nesoulad, chlad či naopak teplo vyjadřuje člověka, který jej zařizoval a který o něj pečuje. I v nejchudším domě může být spousta lásky a pohody a v nejbohatším jen vnitřní chudoba, zlo a chaos.

I na zařízení – uspořádání – bytu či pokoje, můžete odhadnout povahu člověka…někdo třeba i v jediném pokoji má navíc jedno malé místečko, které je jako jeho kukaň a zbytek je jiný svět….jsou lidé s velkým domem nebo bytem, ale „bydlí“ jen v jednom pokoji, či jeho části….a jsou lidé, kterých je neustále plný byt a nedovedou si představit, že by nespali v ložnici, nepracovali na pc třeba v pracovně, nedívali se na tv v obýváku a nejedli v jídelně….zkuste trochu té analýzy a uvidíte, kolik nových věcí se dozvíte, ale také KOLIK NOVÝCH VĚCÍ POCHOPÍTE. A nemusíte být žádný velký filozof nebo psycholog- jen vnímejte….nehodnotte dobře-špatně, sami pořádně nevíme, co je dobře a co ne….jen vnímejte a hodnotte, jak co na vás působí, co vnímáte, cítíte a jak se vám co jeví….objevíte tolik informací, že se budete divit- a to nejen o svých známých, ale i o sobě samých

I to souvisí se zdravím – protože duchovní zdraví se odráží na fyzickém zdraví