Aura podle numerologie- podle životního čísla

01.03.2015 00:25

 

AURA

Aura je běžně neviditelné energetické pole, které obklopuje vše živé

 

Mluvme tedy o člověku. Každé lidské tělo vyzařuje nějakou energii, každým tělem probíhá nějaké množství energie, je v každé buče lidského těla. Vyzařování energie kolem nás tvoří obal, hýřící barvami.

Auro- je slovo řeckého původu, znamená vánek, ovan, zavanutí větru, ovívání větrem

Aura se vytváří jako nezaměnitelný vzorec již ve chvíli zplození- tedy ve chvíli průniku spermie do vajíčka, tedy už plod má svou auru. V okamžiku smrti se aura vytrácí – mizí barvy a zůstává jen čirá energie- éterická vrstva – duše zemřelého – na tom se shoduje většina těch, kteří auru zkoumají.

Aura je souhrn informací, které jsou schopny osoby jasnozřivé „vyčíst“ a použít, někteří i k předpovědím příštích událostí. Aura je vidět tzv. vnitřním zrakem- intuitivně. Většina z nás auru vidíme, ale neuvědomujeme si to, nezpracováváme tuto informaci, ale přesto ji používáme – pokud věříme své intuici, umíme odhadnout i lidi kolem sebe, a to je právě ono vnímání. Aura je dokonce i cítit- je to vlastně elektromagnetické vlnění. V obecném životě znáte něco podobného- vytváříte energii pomocí ebonitové tyče a liščího ocasu, nebo když si sundáváte svetr – a „prská to“, vlasy se vám postaví…atd.…Aura není pravidelný tvar, který se navíc ještě mění podle situace člověka a jeho zdraví. Ne vždy každý vidí doslova barevné světlo, někdy zachytí svým vnímáním jen barevné body, čárky…V základní barvě vidíme často ještě i záblesky dalších barev – zde se odráží zkušenosti, vědomosti, přizpůsobivost, mysl, tělo i duch člověka. Barva aury se mění tak rychle, jako my sami, naše nálady a stavy.

Aura není jednoznačně něco stabilního, co se týče barev a síly. Každé tělo v každý okamžik vyzařuje úplně jinou intenzitu energie, jinou barvu, jiné vlnění, a to je dané stavem mysli – vztek, radost, smutek, bolest, stavem těla- nemoc, klid, aktivita, náladou a také osobnosti- tedy mění se podle fyzického a psychického stavu člověka, což je dáno jeho vývojem a způsobem života.

Aurický obal je o něco složitější, než se zdá, každý z nás má kolem sebe obal ze sedmi barev, barev čakrových, každá má jinou sílu vrstvy, záleží na těle a jeho zdraví. Obecně se barvy čaker berou asi takto

 

Čakra

Žláza

Barva

1

kořenová čakra

nadledvinky

červená

2

sakrální čakra

pohlavní žlázy

oranžová

3

čakra solar plexus

slinivka břišní

žlutá

4

srdeční čakra

brzlík

zelená

5

krční čakra

štítná žláza

modrá

6

čelní čakra

podvěsek mozkový

indigová

7

temenní čakra

šišinka mozková

fialová

 

Vyfotografování aury je podle ruského páru vědců Kirianových možné, dokonce vyvinuli metodu, jak tyto barvy zachytit.

Obecně platí, že člověk během dne vyzařuje jinou barvou, než je jeho základní barva aury, protože barva aury se mění podle jeho rozpoložení a zdraví.

Je-li člověk emocionálně vyrovnaný, jeho aura svítí a barvy jsou jasné, a to především kolem hlavy. Pokud se však objeví myšlenky negativního rázu – strach, deprese, vztek, zlost, závist atd., aura tmavne, barvy se zakalují, šednou, jsou ponuré…pokud již stav samotný nevyvolá v těle nemoc, pak přetrvávání takového stavu určitě. Energie jsou- lidově řečeno- rozhozeny, tělo onemocní.

Každá aura má nějakou barvu základní, je to barva, kterou svítí spojení čakrových barev – jako spektrum ..jak víme již z výtvarné výchovy na základní škole, jedna barva je namíchatelná z několika jiných různým poměrem použitých barev a tak funguje i základní barva aury. Základní barva je daná životním číslem – číslem vypočteným sečtením data narození a zrejdovaným na prvočíslo od 1 do 9, nebo 11. Určuje se také ještě barva vedlejší, která se zase váže k součtu číslic dne narození. Stejně zredukovaného. Každá taková barva dodává člověku další vlastnosti.

Známe tedy ve spojení s numerologií charakteristiku člověka na základě výpočtů z data narození, z jeho jména, dále astrologickým znamením a jeho ascendentem, slunečním a měsíčním znamením, a dále pak ještě na základě numerologie barvou a nejen to, ještě se k tomu všemu přidává tarot, který je s numerologií pevně spjat. - nic moc jednoduchého a přesně určit nuance charakteru každého člověka je velmi složité porovnávání všech daných možností.

Každý z nás je ale odpovědný za svou povahu, za své tělo i jeho stav sám sobě – Ted samozřejmě nemluvíme o postavě, ale o stavu těla na základě našeho života, jak pečujeme o své zdraví a o svého ducha. Člověk dokáže svou vůli vyvolat zázrak – mohutné hnutí duchovní, což se váže k naší víře- vnitřnímu světlu v každém z nás. Jsou lidé, kteří pro vás jsou jako sluníčko- to jsou lidé čistí, plní lásky, nezávistiví, mají v sobě lásku k lidem a životu. Toto své světlo může člověk vědomě posilovat – zahalit se do krásných myšlenek prozářených „slunečním- zlatým“ světlem a zapudit v sobě všechny smutné, chmurné a nedobré myšlenky. Svou auru posílíme především sebeúctou a respektem a láskou k sobě samému.

Je zde ale teze o tom, že aura nesvítí podle našeho čísla života – a to často proto, že jsme se někam posunuli, naše schopnosti, které rozvíjíme, jsou zdrojem jiného světla, které prozařuje naši základní barvu a tím ji mění

Obecně tedy platí- základní barva aury je podle životního čísla, ale barva aury se mění během dne a života podle způsobu vašeho života, ale základní barva prozařuje, byt jen drobnými tečkami v barvě, kterou vyzařujete z barevného spektra obklopujícího vaše tělo.

Jsou lidé, kteří jsou schopni zachytit pouhým okem tyto barvy i jejich nuance, jiní vidí jen barvu základní, někteří vnímají pouze intenzitu čistoty…jako vnímáme chutě a vůně všeho kolem sebe, tak rozdílně vnímají i tito vnímavější jedinci auru, záleží na stupni jejich nadání, druhu jejich nadání, zaměření jejich nadání a také na tom, jak na sobě pracují. Ti, kteří auru vidí, nevidí vždy jasnou barvu, někteří popisují auru jako barevné vlnění kolem těla, jiní zase vidí jiskřičky, které od těla vystřelují.

     Obecně však může každý pozorovat, jaký člověk je podle toho, co vyzařuje, máte-li pocit, že z někoho sálá krásné světlo, sluníčko, je to člověk ryze pozitivní, rozdávající lásku a pochopení, pokud máte pocit, že je někdo prostě šedivá myška- už není něco v pořádku s jeho sebevědomím, jeho vnímáním a dáváním lásky a lidi, z nichž máte pocit bodání jehlami- to ani nemusím vysvětlovat.

    Setkáním dvou lidí se také setkávají naše energie, tedy i barvy aury – a chovají se stejně jako nabité částice – u některých lidí cítíme odpor k jejich osobě, u jiných příjemné pocity přátelství a vzájemného porozumění.

    K určení barvy aury je nejlépe obléknout se do bílé barvy. Barevné oblečení, stejně jako barvy okolního prostředí ovlivňují barvu aury – podpoří nebo zmatní barvu. Obecně se říká, že lidé nosí nejraději takovou barvu, jaká převládá v jejich auře.Lidé s oblibou v černé a šedé jsou tedy upozorněním, že s nimi není něco v pořádku – že jsou negativní, smutní, ublížení, bojácní…obě mají na auru negativní účinek, ubírají intenzitu a barevnost – tedy vlastně ubližují. Samozřejmě nejde o to, že nosíte černé kalhoty, ale o to, aby černé nebylo na vás vše, ve chvíli, kdy zvolíte ostatní oblečení v jasné barvě, je to již o něčem jiném.

    Neživé předměty nemají auru, ale někdy vyzařují barvu aury – zbytkovou barvu, člověka, který s předmětem přišel do styku

 

Sílu a jasnost aury ničí několik faktorů

-       Podceňování své osoby

-       Neuznávání své osoby – nízká sebeúcta

-       Negativní potraviny, což je cukr, čaj, káva, a kupodivu i čokoláda, navozující libé pocity

-       Kouření a požívání alkoholu a drog a jiných omamných látek

-       Špatné vztahy v rodině a s okolím

-       Propadáním depresím a negativním náladám

-       Málo odpočinku

-       Nedostatek pohybu

-       Nerozvíjení své osobnosti

-       Nepoužívání přírodních léčiv – nahrazování je léky chemickými

-       Nedostatek pohybu na čerstvém vzduchu

 

A co je naopak prospěšné?

-       Udělejte každý den jeden dobrý skutek

-       Každý den se usmějte nejméně na jednoho člověka

-       Rozdávejte lidem svou lásku

-       Pochvalte se za své činy a posilujte lásku k sobě samým

-       Každý den se naučte něčemu novému, něco nového vytvořte

-       Denně choďte na procházku na čerstvém vzduchu, nejlépe do přírody- park, les

-       Jezte zdravou, organickou stravu, nepřejídejte se, nehladovte

 

 

VĚNUJME SE TEDY URČENÍ BARVY AURY PODLE DATA NAROZENÍ

 

HLAVNÍ barva – vyjadřuje nástin nejdůležitějších rysů člověka – je to základní aura, nebo-li dominantní – nejviditelnější odstín všech energií, které čakry vytvářejí, nebývá přehlédnutelná.

VEDLEJŠÍ barva- vyjadřuje spíše popis schopností

 

VÝPOČET

1.    Hlavní barva – životní číslo

Sečteme tedy všechny čislice našeho data narození

Příklad- 18. srpna 1966 – sčítáme  1+8+8+1+9+6+6 – tj 39, dále 3+9 je 12 a dále 1+2 je 3

Tato osoba má životní číslo 3

 

2.    Vedlejší barva- číslo dne

 

Sečteme číslice dne narození- kdo má jednociferné číslo narození, nebo se narodil 11. dne, nemusí počítat nic, v našem případě se osoba narodila 18. srpna, tedy počítáme 1+8  - devět

Číslo dne je 9

 

BARVY PODLE ČÍSEL A JEJICH POPIS

 

1.

ČERVENÁ – vůdčí schopnosti, smyslnost, vitalita, agrese, sebeláska, nervozita

-       Červená barva je barva vitality, sexuality, citů a vášní a tím i agrese v negativním smyslu – výbušné chování, přílišná sebeláska.

-       Lidé s červenou barvou aury jsou lidé ctižádostiví, odhodlaní, společenští, mají silné ego a schopnost mnohého dosáhnout, vyzařuje z nich energie, jsou citově založení, mají dobré srdce a jsou průbojní

-       Člověk s červenou aurou se nerad omezuje, jeho přáním je dosáhnout úspěchu a být šťastný, v dětství se barva mírně ztrácí, jak dítě vyspívá a jak se podrobuje rodičům, teprve v dospělosti se rozvíjí do své silné barvy, jak se stává člověk samostatným, zodpovědným, sílí.

HLAVNÍ BARVA -  Lidé schopní dosahovat úspěchů a především toho, co si sami zamanou, mají rádi společnost a jsou i označováni za dobré společníky, jsou odhodlaní a ctižádostiví. Jejich prioritou jsou city, vášně a láska v mnohých podobách, uskutečnění svých ambicí a dobrý verbální projev. V lásce jsou však více smyslní, než citoví. Osvědčují se jako dobří vůdci, dobří finančníci, má cit pro čas i pro výběr lidí potřebných k dosažení cílů. Jsou to lidé vitální, silní, hrdí.

V negativních projevech jde pak o sobeckost, sebestřednost, snahu se prosadit za každou cenu, agresivní postup i chování vůči ostatním, někdy až manipulace s lidmi či násilí, hádky.

VEDLEJŠÍ BARVA -  červená vedlejší barva dodává člověku schopnost pomáhat druhým, najít v životě štěstí, komunikativnost, přátelskost, ctižádostivost, energičnost a aktivitu.

Negativním projevem je nesnášenlivost kritiky vlastní osoby, nepodřizování se , velká láska k vlastní osobní svobodě,  - nenechá se omezovat – to se pak stává velmi zlým a zákeřným.

NECÍTÍTE SE DOBŘE? – cítíte se slabí, nebaví vás svět, nemáte dost energie??? Jistě- neděláte něco tak, jak byste měli- tedy je třeba pohyb, přemýšlet, stanovit si nové cíle, lepší a větší, nebojte se, že neuspějete, buďte hrdí na své úspěchy, stýkejte se s lidmi úspěšnými a sebevědomými, s dobrými úmysly – dopřejte si jejich podpory a přátelství

ODMÍTÁNÍ ČERVENÉ BARVY - erotická zkklamání, neuspokojená, smyslná touha

.

 

2

 ORANŽOVÁ – harmonie, spolupráce, emoce, zdraví, intuice  - lenost, lajdáctví

-       Oranžová je barva symbolizující zdraví, harmonii, dává schopnost svému nositeli bezproblémové spolupráce s ostatními lidmi, dává mu též intuici a to i takt, nekonfliktnost a schopnost uklidnit rozvášněné davy a emoce, a také prakticky- pragmaticky uvažovat a hodnotit situace

-       Negativními jevy jsou upadání do lenosti, pohodlnosti, nechuť k plnění svých povinností, lajdáctví v různých směrech života

ZÁKLADNÍ BARVA – oranžová je barva lidí laskavých, citlivých a mírných, kteří umí dobře vycházet s lidmi, spolupracovat i bavit se v kolektivu, šířících kolem sebe harmonii a laskavost, ale také lidí, kteří umí prakticky věci posoudit a jsou praktičtí v životě – umí si zjednat ve věcech pořádek, urovnat záležitosti i myšlenky. Oranžová je také barva zdraví – tedy těch, co pečují o zdraví, rozumí mu a umí ke zdraví pomoci,

Člověk s hlavní barvou oranžovou umí využít příležitostí, které se mu nabízejí a být úspěšný, je přátelský a pro své přátele je schopen udělat praktiky cokoli, pečuje o ně a stará se – není lepšího ošetřovatele, než „oranžového člověka“. Emoce zvládá a také je bere jako velmi důležitou součást života, proto je velmi senzitivní, umí pracovat se svou intuicí a i když umí lidi umír0novat a motivovat, nebývá vůdcem, ale až tím druhým za vůdcem, který tzv. dotahuje vedení emocionální cestou- motivuje, utišuje přílišné projevy dramatu atd. Vnitřní život takových lidí je velmi bohatý a jejich představivost barvitá a žívá.

VEDLEJŠÍ BARVA – vedlejší oranžová barva přidává na bohatosti fantazie, vkusu a uměleckém cítění, stejně jako je tomu u hlavní barvy- i vedlejší oranžová je barva starostlivého přítele a opatrovatele, zde však se přidává trochu negativní vlastnost- na svých milých je závislý, ale  ne moc, jeho intuice mu pomůže udržet určitou míru snesitelné a ovlivnitelné závislosti a praktický rozum pomůže nepropadnout opravdové závislosti. Dalším kladem oranžové jako vedlejší barvy je láska k rodině a důvěra – velmi si váží své rodiny, rodinné pohody a zázemí. Přestože je zde naznačená určitá závislost, takový člověk miluje i svou vnitřní svobodu, kousek místa jen pro sebe a svůj svět, potřebuje ale podporu okolí při plnění svých úkolů a snů, trpělivosti má tak akorát, nehádá se, nesnaží se příliš prosadit, nemá silnou vůli, ale v případě, že je to nutné, umí tvrdě bojovat za své názory a práva.

NECTÍTE SE DOBŘE? – znamená to, že se cítíte neužiteční, flustrovaní, zmatení, možná se nemůžete vyjádřit, nechápete, co se ve vás děje, jste přecitlivělí, váhaví, něčeho se bojíte, obáváte se něčího ublížení, či toho, že vám něco nevyjde, nevěříte sami sobě, potřebujete lidi, jako jste vy ve své podstatě- intuitivní, milující, nápomocné, citlivé, podporující druhé. Potřebujete si dodat odvahy, zahnat strach, někoho, kdo vám tyto negativní pocity pomůže zahnat, kdo vám dodá radosti a ukáže vám, že i vaše práce je důležitá, stejně jako vy sami, že jste milováni, uznávaní, abyste viděli jak je vaše práce důležitá a pocítili naplnění a uspokojení z výsledků svého snažení. Zapojte se do humanitárních akcí, neziskových organizací, nezištné pomoci druhým, rozvíjejte svůj talent, rozdávejte lásku a pomoc a vaše sebedůvěra opět vzroste, spolu s radostí ze života.

ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY - pocit, že člověku nikdo nerozumí, že s ním osud špatně nakládá, zábrany a pocíty méněcennosti

 

3

ŽLUTÁ – tvůrčí schopnosti, intelekt, bystrost – únava, zkreslování skutečnosti

-       Žlutá je barva tvůrčích lidí s velkými schopnostmi tvořit, vymýšlet, plánovat, lidí s vysokou inteligencí a bystrým úsudkem, až briskním, kteří dovedou během okamžiku odhadnout situaci i lidi kolem sebe, jsou velmi emotivní- lehce se pro cokoli nadchnou, ale už nemají dost motivace dotáhnout své plány do konce – pouští se do mnoha projektů najednou, tříští své síly a pak se ztrácejí v činnostech samotných. Další vlastností „žlutých“ je sociální cítění, rychlé pochopení a zapojení se do diskusí- zde dovedou být velmi neúnavní a diskutují dlouhé hodiny- doslova takové diskuse milují,

-       NEGATIVY – „žluťásci“ se rychle unaví, neumí hospodařit se svými silami, vydávají se až na dno svého potenciálu a z toho se často hroutí, onemocní…přetížení organismu je velmi nebezpečné, vede až ke kolapsu, je třeba učit se poslouchat své tělo a vnímat jeho náznaky únavy a vyčerpání …další negativum je zkreslování skutečnosti – vědomé i nevědomé, záleží na povaze věci a člověku

HLAVNÍ BARVA – dodává velké vitality, skvělý úsudek, ale také proměnlivost především v nadšení pro věc, pro vše se „žlutí“ lehce nadchnou, ale protože se nadchnou pro více věcí najednou, působí jako přelétaví motýlci, jejich dlouhé diskuse nejsou jednoznačné a také i v nich lehce mění své názory, jak se učí a přijímá a zpracovává nové informace, proto je označován někdy za přílišného teoretika nebo mluvku či přelétavce, ale přitom se velmi snadno učí, umí i argumentovat, ale také se vcítit do lidí kolem sebe, občas bývá domýšlivý, ale vcelku velmi upřímný člověk. Životem prochází spíš jako optimista se sociálním cítěním, ale občas zalže, někdy i sám sobě, ale nemyslí to zle- je to spíš ono zkreslování skutečnosti, rád si zaflirtuje, s okolím vychází dobře.

„žlutí“ na lidi působí veselým dojmem, doslova je zahřívají svou radostí ze života a entuziazmem, kouzlem, zaujmou svou osobností, až slunečnou, rozdávají sílu a pohodu, lidé v jejich přítomnosti pookřejí a „hřejí“ se jejich teplem. Svou přítomností oživí společnost, umí pobavit, ale také se stáhnout a zůstat jen pozorovatelem, který je připravený zasáhnout v případě potřeby.

Jejich negativum je jasné- přetěžují svůj organismus, příliš se rozdávají a tím, že se lehce pro kdeco nadchnou, tříští své síly a pak nevěnují pozornost svému tělu a ztrácejí mnoho energie

VEDLEJŠÍ BARVA -  Dodává svému nositeli spolehlivost a ambice, serióznost, intelekt, rychlé přizpůsobení se změnám, úctu k pravdě, náročnost vůči sobě i ostatním, úctu k rodině, živost až živelnost, nesnášenlivost k nudě a šedosti. Tito lidé raději vládnou, než by se podřizovali, a to v práci i osobním životě, jsou praktičtí, přijímají nové myšlenky a učí se jim. I zde je velké varování proti přetěžování organismu.

NECÍTÍTE SE DOBŘE? – máte v sobě dar oživit jakékoli shromáždění – použijte tedy svůj vnitřní hlas stejným způsobem i ve své běžném životě, potřebujete se začlenit do kolektivu, ne pracovat individuálně, neodsunovat se do samoty, vaše jemnost potřebuje trochu otupit – jste přecitlivělí. Svůj humor používejte jako svůj štít proti negativním vlivům, učte se soustředění na jednu věc, jeden problém, zdokonalujte se postupně vždy v jedné činnosti, vědecké disciplíně, váš bystrý mozek vás učiní mistrem svého oboru, pokud budete studovat systematicky, denně a vždy se držte jednoho tématu, oboru

.ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY -  pocit ukřivděnosti nebo pocit, že musí vstoupit s ostatními do konkurenčního boje, pocit neschopnosti, komunikační potíže, uzavřenost kvůli strachu z pohrdání nebo odmítnutí.

 

4

ZELENÁ – uzdravování, léčitelství, láska k přírodě, - nepoddajnost, tvrdohlavost,

-       Zelená je barva přírody, tedy dává velkou lásku k přírodě, schopnost ji porozumět, jak fauně, tak floře, tím také určité léčitelské schopnosti, bylinkářské vlohy, takoví lidé jsou- jak jinak- důvěryhodní, nehrotí situace, nekritizují způsob života druhých, jejich odchylky od „obecné normálnosti“ – jako jiná sexuální orientace, potřeba sexu, atd…mají citlivé ruce i duši, sílu a síla se prosadit

-       Negativum- jejich názory jsou příliš pevné a neměnné, jen stěží je někdo přesvědčí, že je třeba se dívat na problém z jiného úhlu pohledu, často své jednostranné názory také tvrdším způsobem prosazují

ZÁKLADNÍ BARVA – dodává mírumilovnosti, lidé se základní zelenou barvou jsou milovníci přírody a klidu, léčitelé a lidé velmi tolerantní, spolupráce s nimi je jednoduchá, dávají lidem kolem sebe důvěru, aniž by chtěli nějaké potvrzení, ale běda, jestli jejich důvěru zklamete, pak se zatvrdí, a i když jsou dále milí a láskyplní, již vám nikdy věřit nebudou. Často vypadají takoví lidé velmi mírní, možná až bezstarostní, ale jejich tvrdohlavost je jen těžko ovlivnitelná, myslí-li, si, že je to třeba, jsou zatvrzelí jako kámen. Ke změně názorů potřebují jasného důkazu, nikdy jej nezmění pod nátlakem, spíš se obrní, zatvrdí. Osoby zelné barvy jako hlavní mají rády svůj řád, protože jim dodává jejich vnitřnímu klidu, jsou šetrní, není dobré je překvapovat, reagují poněkud nepředvídaně, někdy působí na své okolí chladně, odtažitě.
Na sebe jsou „zelení“ poměrně tvrdí, ale ne na ostatní, mají silnou vůli, mají dobré srdce a jím si zaslouží důvěru svého okolí. Potřebují se naučit užívat si radostí a příjemných darů života, díky své tvrdosti si někdy zakazují hezké věci s pocitem, že si je nezaslouží.

VEDLEJŠÍ BARVA – přidává na náladovosti, praktičnosti, dobrém rozhodování a uvážlivosti. Taková osoba nemá ráda autority nad sebou, a proto se jim prakticky vždy postaví a odmítá jejich příkazy a omezení, vzpírá se, má ráda věci podle svého pořádku, hezky přehledně, někdy až puntičkářsky srovnané, stejně jako „věci“ života, někdy sklouzává k pesimismu a také nezodpovědnosti. Konverzace na jakékoli úrovni jí nedělá potíže, bývá viditelným elementem každého setkání či večírku, rozhoduje se rychle, bez dlouhého uvažování, dělá si plány do budoucna a také se jimi řídí a díky své pracovitosti a zaujetí je dotáhne do konce.

NECÍTÍTE SE DOBŘE? – Jděte do přírody, čerpejte z ní, dopřejte si očistné kůry, zahrajte si hru- „tak to vidím já- tak to vidí on“- zkuste se takto podívat na věci z více stran, z pozice jiných lidí, vydali jste příliš energie, potřebujete ji načerpat, potřebujete svěží, čerstvý vzduch, odpusťte těm, kdo vás zklamali, ublížili vám, i oni jsou jen lidé – je mnoho metod, jak toho dosáhnout, dopřejte si každý den kousek radosti, odměňte se drobností, zážitkem za každý svůj úkol

 

 

5

MODRÁ – různorodost, rozmanitost, kladné emoce, - nedokončení práce

-       „modří“ jsou ponejvíc učitelé, hledači moudrosti, cestovatelé, dobrodruhové objevující nové světy, ale i vědci a duchovní, rádci..u modré je lepší barva tmavá, světlá znamená hledání duchovní podstaty, tmavá pak již poznání, nelezení odpovědí na tyto otázky. „

-       Negativa- nedokončí své úkoly, nedovedou dotáhnout své plány k cíli, nemají dostatečnou motivaci dokončit, co započali

HLAVNÍ BARVA - modří“ jsou lidé moudří, chytří, s přirozeným nadáním, s touhou poznat, naučit se a dozvědět se, co se dá, nezabývají se minulostí, jsou komunikativní, přátelští, mají rádi risk, jen to někdy trochu přehánějí, milují svou svobodu, jsou čestní, štěstí je v životě nemíjí, mají schopnost vůdce. Mají štěstí v neštěstí – z každého průšvihu tak nějak vyplavou, jejich srdce stále zůstává mladé – jsou nestárnoucími dětmi, jejich život je složen z dávky úspěchů i neúspěchů, ale tím se moc nezatěžují, stejně jako tím, že vám do očí řeknou, co si myslí a nepřemýšlí, jestli jim za to vynadáte.

VEDLEJŠÍ BARVA – jsou obdařeni rychlým úsudkem, bystrostí, proto se rádi a dobře učí, z rizika si nic nedělají a berou život s humorem, potřebují pohyb, akci, nesnášejí nudu a využijí každou nabízenou příležitost k dobrodružství a změně, lenošení nesnášejí- dovolená s nimi není polehávání na pláži, ale dávka sportovních výkonů. Nedávají lidem svou důvěru zadarmo, jsou rádi obdivováni, ale přesto si cení nezávislosti a osobní svobody. Jeví se jako sympatičtí lidé, jsou přitažliví i pro opačné pohlaví – zde je třeba trochu více zdrženlivosti, hrozí promiskuita a její následky.

CÍTÍTE SE ŠPATNĚ? Nezapomněli jste na dětskou hravost a na nezatíženost? Dopřejte si aktivní odpočinek, třeba kolektivní sport, turistický výlet za poznáním, vyhledávejte lidi, kteří se rádi smějí a rozdávají radost a smích. Zajděte si do kostela, navštivte nějaké místo, kde dýchá duchovní minulost- klášter, modlitebna… Pěstujte v sobě trpělivost a posilujte svou motivaci k dokončování úkolů.

ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY – depresivní, odmítavý postoj, velké zklamání, nenaplněnost

 

6

INDIGO – ČASTO MÍVÁ ODSTÍN SMĚREM K BARVĚ NACHU – je jednou šestivou z každé předchozí barvy -  Indigo je barva teplá, která má souvislost s potravou, výživou, výchovou  - odpovědnost, humanita, – neschopnost říci NE

-       Lidé s touto barvou jsou lidé odpovědní za sebe i za druhé, mají cit pro potřeby lidí i jejich práva, jsou dobrými opatrovateli a ošetřovateli, nejčastěji se uplatní v humanitárních organizacích. Jsou to lidé, kteří jsou nejspokojenější, když mohou dávat dobro, projevovat svou náklonnost, pomáhat, rozdávat radost a dávat. Podporují ostatní, dávají jim jistotu, podporu, ochranu a pocit bezpečí a víru v lepší zítřek.

-       Negativa- neumí říci NE, což znamená pro ně často nebezpečí velkého vyčerpání fyzického, ale i ztrátu materiálních potřeb, díky této vlastnosti jsou obětmi využívání a lehce přicházejí o své pozice a postavení,

HLAVNÍ BARVA – díky svému potenciálu rozdávat, mají problémy s financemi, někdy utrácejí příliš, potřebují pocit, že je lidi mají rádi, že je potřebují a uznávají, jsou někdy egoističtí, nerespektují autority. Jinak jsou to ale příjemní lidé, optimisticky naladěni, mají rádi vše krásné a vše hezky v rovině, spravedlivě

V partnerství jsou poměrně žárliví, svou rodinu milují a pečují o ni. Má velkou potřebu projevů lásky vůči své osobě.

Zbytečně utrácejí, ale přesto potřebují jistotu materiálního zabezpečení, nějakých rezerv pro další- budoucí život.

VEDLEJŠÍ BARVA – ti, co mají indigo, jako vedlejší barvu jsou naopak milovníci pohodlíčka, klidu a měkkoučka, mají dobrý vkus, umí se obklopit věcmi, které jim dělají radost a jsou pro jejich pohodlí ty nejlepší, jsou odpovědní, vše si nejprve důkladně promyslí a proberou pragmatickým rozumem, nemají rádi nátlak a stres, darují vám důvěru, ale pokud ji jednou  zklamete, znovu ji již nezískáte, „indigoví“ lidé totiž nezapomínají, kdo jim ukřivdil. Jsou to vitální lidé, společenští, sebeobětování je pro ně normálním projevem, jsou nadaní diplomatickými schopnostmi, umí zaujmout i přesvědčit, také jsou to lidé zaměření na charitu a pomoc druhým v nouzi.

ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY -  odmítání duchovního růstu, nedůvěra vůči věštectví, léčitelství a podobným věcem, nevážení si sebe sama

 

7

FIALOVÁ – duchovno, intuice, jasnovidectví – dojem nadřazenosti

Fialová je barva používaná biskupy na jejich roucha, pro věřící je to barva svátosti a svátku, pravý adventní věnec obsahuje tři svíce fialové a jednu růžovou- symbolizující lásku

-       Podle kvality jejich fialové lze určit, jaký stupeň vývoje dosáhli

-       Pro lidi s fialovou září je typické spojení s duchovnem, duchovním učením, náboženstvím, esoterikou, často jsou nadaní jasnovidností /ovšem ne všichni ji dokáží používat/, intuicí a schopností být učitelem, mentorem, vychovatelem. Tito lidé se učí a rozvíjejí celý život své schopnosti

-       Negativum- působí na lidi odtažitě, až nadřazeně pro své schopnosti a pro svou „nestrannost“ v projevu a hodnocení, jsou to lidé nanejvýš důstojní, a tím braní jako chladní, skrývají své emoce, snaží se být správným nositelem duchovních hodnot.

HLAVNÍ BARVA – fialová je barva jasnovidců, lidí intuitivních, zaměřených směrem k duchovnu a také učitelů národů, kteří předávají své znalosti a vědomosti dále, zasvěcují do tajů duchovního vědění, pomáhají najít ostatním cestu. Jsou to lidé přátelští, a ač bychom to nečekali, i  obdaření bystrým úsudkem, pružnosti myšlení a velkou fantazií.

Povětšinou jsou to lidé moudří, vzdělaní a vzdělávající se, s dobrou schopností oslovit jednotlivce i davy, mívají věštecké schopnosti, vidí daleko dopředu, pokud se naučí pracovat se svou intuicí, je jim neocenitelnou pomocnicí v běžném životě.

Občas mívají „fialoví“ sklon se povyšovat, což je dáno jejich úctou k duchovnímu bohatství lidstva

VEDLEJŠÍ BARVA – přidává nenáladovosti, ale také romantičnosti a odpovědnosti. Lidé s fialovou barvou vedlejší jsou spravedliví, váží si lidí čestných a spravedlivých, jsou přátelští, nemají problém přizpůsobit se změnám, nehádají se- naopak- jsou velmi tolerantní, přitažliví, moudří, mají dobrou intuici a rozhled.

NECÍTÍTE SE DOBŘE?  Nepopírejte svou podstatu, přiznejte si, kam směřuje váš život, a poslechněte volání osudu. Popíráním si přinášíte neštěstí, neděláte se svým životem, co byste měli, nejdete za hlasem svého srdce. Nesnažte se svůj život zastrčit do pragmatické tabulky, co lze a nelze, co od vás společnost čeká a co je moderní. Máte dost silného ducha, který vás povede správnou cestou, pokud mu dopřejete sluchu. Máte dobrou intuici, spoléhejte na ni a také na sebe sama, že to vše dokážete. Začněte studovat, zvyšujte své vzdělání a vědění, najdete svůj klid, vaše barva se rozzáří a vám bude dobře.

ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY – deprese, nechuť jít k podstatě věci, sklon k povrchnosti, odmítání spirituality

 

8

RŮŽOVÁ – úspěch, materialismus, cíle  - tvrdohlavost

-       Lidé s růžovou barvou jsou lidé schopni tvrdé práce k dosažení svých cílů, k finančnímu a materiálnímu zabezpečení, Jsou cílevědomí, rozhodní, odpovědní a proto jsou často ve vysokých funkcích. Sami jsou ale poměrně skromní a nemají velké nároky na osobní pohodlí. Jejich největší radostí je být mezi svými přáteli a rodinou, kterou milují a jsou jimi milováni. Jsou to lidé laskaví, milující a jemní a mají rádi klid a pohodlí domova

-       Negativa – jsou někdy příliš urputní ve svém snažení a tvrdohlaví

HLAVNÍ BARVA – podporuje finanční a hmotný úspěch, rozhodnost, osobní odpovědnost, lidé s hlavní růžovou zaujímají vysoké posty a odpovědná místa, jsou pracovití a umí jít za svým cílem přes jakékoli překážky, z nichž se ale poučí pro další svou cestu životem. Přestože dosáhnou často velkého majetku, zůstávají skromní a laskaví. „růžový“ člověk umí však využít nabízené pomoci ostatních a má vedoucí schopnosti i schopnost vychutnat si svůj úspěch, i když bez velkolepých oslav, jeho vnitřní uspokojení mu bohatě stačí.

Pro své cíle někdy obětuje i svou rodinu

VEDLEJŠÍ BARVA – dává svému nositeli klid, přizpůsobivost, smysl pro spravedlnost. Lidé s růžovou jsou k ostatním fér, postrádají však smysl pro humor a často jsou osamělí, cítí se opuštěně. Mají rádi peníze, mohou-li je utratit za hezké věci, cení si finanční nezávislosti. Stejně jako u hlavní barvy- jdou za svými cíli velmi tvrdě. Jen zřídka odpustí provinění ostatním, včetně zrady a podrazu.

NECÍTÍTE SE DOBŘE?  Neobětovali jste pro svůj cíl i ty, které milujete? Naučte se víc věřit lidem, důvěřovat, že jejich láska je opravdová a že jsou ochotni stát po vašem boku i ve zlých dobách. Obklopte se lidmi se smyslem pro humor, lidmi veselými, kteří umějí užívat života prostě jen tak, bez nějakého záměru. Naučte se odpočívat, Podělte se o své úspěchy s těmi, kteří vám byli nápomocni v jejich dosažení, pečujte o ně a dopřejte jim radost z dobře vykonané práce. Nezapomínejte, že ne vše se dá měřit penězi, a to nejcennější je láska a přátelství, porozumění a podpora člověka člověkem

ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY – postrádání něhy, snaha o samostatnost, odmítání romantických citů

 

9

BRONZOVÁ / BÉŽOVÁ – humanismus  -- přehnaná starostlivost, sebeobětování

-       Je to barva podzimu, barva připomínající klid a usínání. Lidé s touto barvou jsou velmi humanitně založení, přitažliví, starostliví pečovatelé, mají srdce na dlaní, nemají daleko k sebeobětování se pro druhé a proto jsou často zneužíváni, jsou štědří, dobromyslní, soucitní, dobří organizátoři a umí se vcítit do druhých

-       Negativa- neumí postřehnout hranici mezi pomocí a zneužíváním vlastní osoby

HLAVNÍ BARVA – „bronzoví“ lidé jsou lidé obrovské vitality a energie, nechybí jim moudrost, jsou akční, aktivní, nápadití, umí si poradit v mnohých situacích. Jsou nečekaně i ambiciozní, nabízených příležitostí umí dobře využít, jejich touhou je být úspěšní a docenění. Jejich srdce je dobré, štědré, pravdu a spravedlnost si cení nade vše, jsou obdařeni vysokou inteligencí a jsou to lidé duchovní a vzdělaní.

VEDLEJŠÍ BARVA - osoba s touto vedlejší barvou je odvážná, obdařená silnou vůlí a velkým potenciálem energie. Je poměrně zaměřená sama na sebe, chce být úspěšná a uznávaná a proto se angažuje v dobročinných akcích a projektech ve snaze zviditelnit se, ráda poroučí, jen tak se něčeho nelekne, jedná však často povýšeně a toho, kdo jí ublíží, toho stihne její pomsta. Takové osobě nechybí praktický rozum a umění se prosadit, je sebevědomá a neuznává neúspěch

CÍTÍTE SE ŠPATNĚ?  Uvědomte si, že rozdávat se druhým je velmi povznášející a záslužná činnost, ale je třeba myslet také na sebe a na svou rodinu. Pokud nebudete dbát pravidelného odpočinku a denního řádu, vaše tělo bude slábnout a vy nebudete moci vykonávat žádnou službu druhým. Naučte se říkat ne – to, že vás lidé zneužijí, poznáte až když je pozdě, snažte se najít smysl svého konání a své služby ostatním. Udělejte něco pro sebe, zajděte si do posilovny, do kosmetického salonu, na welnes, Naučte se odpouštět, každý můžeme někdy chybovat, nikdo z nás není svrchovaným zadavatelem, co je dobré a co zlé, cvičte svou trpělivost.

ODMÍTÁNÍ TÉTO BARVY – neschopnost soucitu,  povrchnost, strach ze zneužití, odmítání slabých, nižší inteligence, nechuť ke vzdělání, lenost

 

11

STŘÍBRNÁ / ŠEDÁ / BÍLÁ – idealismus, čistota, nesobeckost, snění, vizionářství – nepraktičnost

-       Stříbrná není častá barva, ale často probleskuje u ostatních barev

-       Šedá- stříbrná – bílá- zde se nějak nikdo nemůže pořádně shodnout, ale uznejme, že stříbro vnímáme v různých odstínech, tedy nechme stříbrnou, je jak šedá, tak bílá

-       Stříbro je barva čistoty, snů – lidé s touto barvou jsou plni ideálů, jejich hlava se pohybuje neustále v oblacích, mají dar vizionářství- vidět věci dopředu, jsou nepraktičtí, získají-li však správnou motivaci a najdou-li v té záležitosti smysl, pro který jim jejich podstata dá zelenou, dosáhnou mnohého, ale jinak jsou to spíš snílci.

-       Negativa- „stříbrný“ člověk se příliš pohrouží do svých snů a občas ztrácí hranici mezi realitou a snem, vše si příliš idealizuje a pak narazí a ztrácí smysl a motivaci

HLAVNÍ BARVA – Lidé s hlavní barvou stříbrnou jsou dobrými společníky a navázat rozhovor nebo vztah pro ně není problém, snaží se nalézt pravdu, jsou to lidé vitální a schopní. Jako přátelé jsou sice vyhledávání, ale jsou dost povrchní a přátelství využívají pro své cíle a chtěli by všem rozkazovat a posunovat jimi jako figurkami- sklon k manipulaci s lidmi. Ve své podstatě jsou to lidé nezkažení, s velkou fantazií a vitalitou.

VEDLEJŠÍ BARVA – Tito lidé jsou velmi schopní, mají dobré uvažování - když se dostanou do úzkých, umí se z problémů vymanit, jsou obdařeni různými schopnostmi, z nichž je nejpravděpodobnější vizionářství, jsou pracovití, cílevědomí, nápadití, novátorští, oblíbení, mají schopnosti dobrého vůdce a nepropadají pesimismu, v čemž jim napomáhá jejich barvitá představivost.

NECÍTÍTE SE DOBŘE?  - příliš se vznášíte v oblacích, vaše nemoci a potíže jsou způsobeny nedostatečným realismem. Vynasnažte se vnímat věci rozumem a ne srdcem a mnoho vašich potíží, především duševních, zmizí. Držte se milých, láskyplných lidí a nepleťte si je s figurkami na šachovnici, zkoumejte své jednání a vztahy k ostatním lidem. Pravděpodobně také někomu ubližujete, dávejte lásku, ze svého snění udělejte záměr- pište pohádky a příběhy, o nichž sníte , ale nezapomínejte na reálný život.

ODMÍTÁNÍ STŘÍBRNÉ BARVY – člověk bez ideálů, přízemní, jednoduchého myšlení, odmítání se poučit, odmítání snů

ODMÍTÁNÍ ŠEDÉ BARVY – strach z nezvládnutí svého života a selhání.

ODMÍTÁNÍ BÍLÉ BARVY - duchovní bezúčelnost, vnitřní prázdnotu a strach.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Jen tak pro informaci

Drobné nuance viděných barev aury 

podle zdroje Magnetismus

 

Červená

- fyzický svět a život vůbec.

Je znamením vitality, síly, zdatnosti.

Velmi červená aura signalizuje velmi mocnou fyzickou energii po všech stránkách (náruživost, smyslnost, sexualita…), ale také sílu ducha a vůle. Červená aura je spíše znamením materiálnosti než spirituálnosti.

S odstínem do kaštanové nebo černé poznamenává egoistickou osobnost.

 

Krvavě červená

- láska k fyzické činnosti, spolehlivé přátelství, instinktivní reakce, zdatnost, velmi dobré zdraví.

 

Červená se světložlutým okrajem

- pomáhání bližním.

 

Červená v úrovni hrudní kosti 

- nervová nemoc.

 

Růžová

- barva lásky, nezištnosti nebo vlastnictví, podle intenzity.

Růžová barva je normální u dětí.

Nad dvacet let, umístěná okolo levé části hlavy, označuje nedostatek zralosti.

 

Růžově namodralá

- bratrství, všeobjímající láska, přemíra důvěry.

 

Oranžová

- barva slunce, tedy energie.

Oranžová aura je znakem fyzické energie, ale také duševní síly, energie vůdců a vládců.

Označuje také otevřenost ducha a altruismus.

 

Oslnivě oranžová

- důvěra v sebe, silná vůle, velká družnost, značná vitalita, sebekontrola.

 

Temně oranžová

-převládající pýcha, lenost, poruchy ledvin.

 

Žlutá

- barva intelektu.

Žlutá aura znamená mudrování, studia, vlohy k analýze a syntéze.

Signalizuje šťastnou, přátelskou, úslužnou osobnost. Je to barva těch, kteří se ve své „kůži" cítí dobře, kteří o sebe pečují, snadno se učí.

 

Zlatožlutá

- nezištnost ve službě nějaké věci, moudrost, duševní ušlechtilost.

 

 Sytě žlutá

-intelektuální nebo vědecké bádání.

Převaha levé mozkové hemisféry.

 

Hořčicově žlutá

- lstivost.

 

Zelená

- zřídka dominující barva.

Čím více přechází do modrého odstínu (smaragdová), tím více je subjekt užitečný a hodný důvěry.

Žlutavé odstíny naznačují slabost.

 

Bledě zelená

- upřímnost, diplomacie, spolehlivá sympatie.

 

Smaragdově zelená

- zelená aura s modrým odstínem označuje především psychology, lékaře, ošetřovatelky, skutečné léčitele, jakož i učitele.

 

Citronově zelená

- podvod, lež, šejdířství.

 

Modrá

- barva modlitby, spirituality, řeholníků, rozjímatelů, ale také inspirovaných umělců.

 

Tmavě modrá

- barva řeholníků, misionářů, diplomatů, náboženské city.

 

Královská modř

- oddanost vznešené věci.

 

Azurová modř

- povrchní duch, ale který se snaží zlepšit. Médium, dobrý spirituální kanál.

 

 

Indigo, fialová, purpurová

- fialová, jakožto barva kandidátů, zasvěcených, a ještě více mistrů, představuje „smrt ega".

Aura získána uměle je znakem deprese.

S převahou purpurové a narůžovělé je znakem pýchy.

S převahou indiga signalizuje srdeční poruchy, nebo bolesti žaludku.

 

Levandulová

- velmi vysoká spiritualita.

 

Orchidejová

- barva velmi dobrého média, spirituálního léčitele.

 

Světle fialová, slézová

- oddanost lidstvu.

 

Šedivá

- ve výši nějakého orgánu znamená brzké propuknutí nemoci. Šedivá kolem hlavy může být pozorována v případě migrény, v rytmu záchvěvů.

 

Bílá

- dokonalá barva, ke které směřujeme.

Je to barva naší duše.

Vnímáme ji především kolem hlavy a ramen, vyvolanou činností systému žláz v této oblasti (hypofýza a štítná žláza, atd.).

 

 

 

.